Antidepressantit sekä serotoniinin takaisinoton estäjät SSRI rauhoittavat henkilön mielentilaa ja hillitsevät ylenmääräistä seksuaalista käyttäytymistä.

Ebstein taas on sitä mieltä, että moista geenimuutosta ei millään terapioilla hoidella. Hänen mukaansa mitään terapioita ei edes kannata harkita, mikäli seksiriippuvainen ei aiheuta itselleen tai muille vahinkoa. Riippuvuudesta ei siis välttämättä pääse eroon, vaan sen kanssa on vain opittava elämään.

Millainen vartalo kiinnostaa miehiä? Kauneus on tietenkin aina katsojan silmissä. Evoluutiopsykologit ovat tutkimuksissaan kuitenkin havainneet, että naisissa on tiettyjä piirteitä, jotka yleisesti viehättävät miehiä. Osa noista piirteistä on pysynyt muuttumattomana kautta ihmisen historian. Saksassa tehtiin vuonna selvitys siitä, mitä fyysisiä ominaisuuksia ihmiset arvostavat kumppanissaan.

Seuraavassa ovat miesten vastaukset. Prosenttimäärä kertoo, kuinka moni mies pitää kyseistä piirrettä merkittävänä. Eräiden psykologien mielestä miesten kiinnostus rintoihin juontaa juurensa vauvaikään. Rinnat tuovat turvaa, lämpöä ja pehmeyttä ja antavat oraalista nautintoa.

Yhdysvaltalaisten tutkijoiden mukaan rinnat todellakin säteilevät lämpöä. Tämä lämpösäteily vetää miehiä puoleensa. Tutkijat esittävät, että rintojen erittämän lämmön määrä kertoo miehille naisen imetyskyvystä. Tämä mielenkiintoinen väittämä on kuitenkin vielä hypoteesin tasolla. Yleensä miehet pitävät noin parikymppisen naisen rinnoista, jotka ovat pyöreät, pystyt ja terhakkaat.

Esimerkiksi Playboyn keskiaukeamatyttöjen rinnat ovat yleisesti ottaen juuri tällaisia. Niiden koetaan ilmentävän naisen sukukypsyyttä, nuoruutta ja hedelmällisyyttä. Rinnoilla on siis selkeän seksuaalinenkin merkitys, vaikka osa niiden viehättävyydestä olisi alkujaan peräisin imeväisiältä tai lämpösäteilystä. Sosiaaliantropologi Clellan Fordin ja psykologi Frank Beachin mukaan joissakin kulttuureissa rintojen muotoa ja kokoa pidetäänkin tärkeänä viehätysvoiman merkkinä.

Näin on erityisesti länsimaissa. Toisin kuin naiset yleisesti luulevat, miehet pitävät harvoin hyvin suurista rinnoista. Suuret ja riippuvat rinnat viestivät miehelle sitä, että nainen on jo mahdollisesti imettänyt ja lähestymässä keski-ikää.

Nainen on siis ohittanut hedelmällisimmän kautensa, joka on 20–30 ikävuoden välillä. Tosin Fordin ja Beachin mukaan Afrikassa asuvat azandet ja gandat pitävät riippuvia rintoja seksuaalisesti erittäin viehättävinä. Joissakin kulttuureissa naisen isoja rintoja pidetään uhkaavina. Esimerkkiä ei tarvitse etsiä Italiaa pidemmältä.

Psykologi Raffaele Morellin vuonna tekemä tutkimus osoittaa, että 65 prosenttia italialaisista miehistä tuntee olonsa epämukavaksi isorintaisen naisen läheisyydessä. Suurin osa tutkimukseen osallistuneista miehestä pitää enemmän keskikokoisista rinnoista. Illinoisin yliopiston psykologit tutkivat luvulla muun muassa, minkälaiset miehet pitävät suuresta tai pienestä povesta.

Voi olla, että tutkimustulokset ovat jo hiukan vanhentuneet, mutta niissä on silti yllättäviä ja hauskojakin lopputuloksia. Tutkimuksen mukaan miehet, jotka pitävät isorintaisista naisista, riehaantuvat helposti. He ovat luonteeltaan hauskoja ja heistä tulee helposti seuran keskipiste. He viihtyvät erittäin hyvin naisseurassa.

He harrastavat urheilua, ovat itsevarmoja, polttavat, juovat ja rällästävät. Heidän ongelmansa on se, että heiltä puuttuu usein luonteenlujuus ja kestävyys. Mitä ihastuneempi mies on suuriin rintoihin, sitä harvemmin hän on korkeasti koulutettu. Pienirintaisista naisista pitävät miehet eivät yleensä juo tai polta. Heillä on yleensä vankat mielipiteet eri asioista, mutta he masentuvat hyvin helposti.

He ovat usein kotoisin varakkaista perheistä, mutta heiltä puuttuu kunnianhimo. Vartalomalli Hoikka vartalo on ollut länsimaissa muotia vasta luvulta lähtien. Sitä ennen ihannenainen oli naisellisen muodokas esimerkkinä mainittakoon vaikkapa Marilyn Monroe. Suomalaisten tekemän tutkimuksen mukaan vielä luvulla naisihanne oli pitkälti samanlainen kuin vuotta aikaisemmin. Twiggyn myötä alettiin ihannoida yhä laihempia naisia, ja tämä suuntaus kärjistyi luvulla, jolloin rasvaa alettiin pitää erityisen paheksuttavana ja äärimmäisen epäterveellisenä.

Ihanteen ruumiillistumana oli Calvin Kleinin mainoksissa poseerannut Kate Moss – nainen, jolla ei ollut lainkaan ylimääräistä rasvaa mutta ei myöskään naisellisia muotoja. Kuitenkin vain harvat miehet pitävät androgyynisistä naisista, ja nyt onkin jälleen havaittavissa, että muodokkaat naiset ovat hiljalleen palaamassa muotiin. Naisen vartalossa seksikkyyden kannalta tärkeä mitta on vyötärön ja lantion välinen suhde vyötärön ympärys mitataan kaksi senttimetriä navan yläpuolelta ja lantiomitta lantion leveimmältä kohdalta.

Professori Devendra Singhin mukaan premenopausaalisen naisen ihannesuhde on 0,67–0, Farmareissa yleisesti käytetyn tuumamitoituksen mukaan vyötärökoko on tuolloin 24–28 tuumaa ja lantion koko on vastaavasti 36 tuumaa. Mikäli lantion tuumakoko on 40, vyötärökoko voi olla 27–31 tuumaa. Singhin mukaan tuo suhde on kertonut miehelle kautta aikain, että nainen on hedelmällinen sekä fyysisesti terve. Tutkimukset ovat osoittaneet kyseisen väittämän todeksi. Pyöreät pakarat Naisen pyöreät pakarat ovat miehelle voimakas eroottinen signaali.

Pakarat kiehtovat miehiä sekä ulkonäkönsä että liikkeensä vuoksi. Naisten pakarat ovat leveämmät ja pyöreämmät kuin miesten pakarat. Tämä johtuu naisen lantiorenkaan koosta sekä pakaroiden tiheämmästä rasvakudoksesta. Syy näihin eroavaisuuksiin miehen ja naisen välillä on se, että nainen synnyttää.

Lisäksi naisen liikkuessa pakarat liikkuvat voimakkaasti, toisin kuin miehillä. Tämä johtuu siitä, että naisen kävellessä lantio pyörähtää ja keinahtaa taaksepäin. Tämä saa aikaan naisen takamuksen keinunnan, joka ei siis ole tarkoituksellisesti tuotettua. Tosin nainen voi sitä kyllä tietoisesti liioitella. Millaisia pakaroita miehet sitten pitävät seksikkäimpinä? Toiset pitävät kiinteistä ja pyöreistä, toiset taas leveistä ja pehmeistä – makuja on monia.

Varmaa kuitenkin on se, että miehet pitävät naisten pakaroista, kunhan ne ovat pyöreät. Latteat pakarat eivät näytä miehistä kovinkaan kiihottavilta. Edellä mainitun Illinoisissa tehdyn tutkimuksen mukaan miehet, jotka pitävät pyöreästä ja suuresta takamuksesta, ovat järjestelmällisiä ja korrekteja.

Usein he työskentelevät virastoissa ja konttoreissa. He ovat hyvin tunteellisia ja seurallisesti muista riippuvaisia. Miehet, joita viehättävät pienet takamukset, eivät yleensä tunne syyllisyyttä.

He ovat erittäin työteliäitä. Heitä ei kiinnosta aktiiviurheilu eikä itsensä esille tuominen. Säihkyvät sääret Myös jaloilla on huomattava seksuaalinen merkitys.

Kuten edellä olevasta luettelosta voimme huomata, jalat jäävät vain muutaman prosentin jälkeen rinnoista. Naiset ovatkin osanneet hyödyntää jalkojen eroottista vetovoimaa miesten kiihottamisessa. Esimerkiksi luvulla muotiin tullut minihame on muodikas vuodesta toiseen ja saa aina miesten päät pyörälle.

Tämän todistavat jokavuotiset kolaritilastot, joissa miehen keskittyminen on hetkeksi herpaantunut minihameisen naisen vuoksi. Pitkät jalat koetaan Bottingien mukaan seksikkäiksi, koska ne ovat sukukypsyyden merkki luuston pituuskasvu loppuu naisilla kasvulevyn luuduttua alle vuotiaana. Toisaalta pitkät jalat kiehtovat miehiä puhtaasti niiden visuaalisten ominaisuuksien vuoksi.

Naisten pitkät jalat ovat linjakkaat ja sulavakaarteiset. Miesten jalat ovat huomattavasti kulmikkaammat. Väitetään myös, että mitä enemmän naisen jalkaparista näkyy, sitä helpompi miehen on kuvitella niiden yhtymäkohta. Mielenkiintoista on, että englantilaisen tutkimuksen mukaan miehet kuitenkin suosivat parinvalinnassa lyhyitä naisia.

Tutkija Daniel Nettlen mukaan tarkkaa syytä tähän ei vielä tiedetä. Kyseisen tutkimuksen mukaan naiset vastaavasti suosivat pitkiä miehiä. Tutkimukseen osallistui noin 10 englantilaista miestä ja naista. Illinoisin tutkimuksen perusteella lyhytsäärisistä naisista pitävät miehet ovat useimmiten seuranhaluisia ja pitävät siitä, että muut tarvitsevat heidän apuaan. He ovat avuliaita mutta epävakaita. Useimmat heistä polttavat, mutta harvat heistä juovat. Miehet, joita viehättävät pitkäsääriset naiset, ovat pidättyväisiä ja kohteliaita.

He ovat usein taitavia liikemiehiä, hienotunteisia, mutta suuremmassa seurueessa hyvin estyneitä. Useimmat heistä ovat täysin raittiita eivätkä polta tupakkaa. Kumppanin kauneus on ollut haluttu ominaisuus pitkälti siksi, että se kertoo tämän hyvistä geeneistä sekä terveydentilasta.

Kauneus kiehtoo toki myös esteettisten syiden vuoksi. Kumppanin kauneudella on kuitenkin oma varjopuolensa – tutkimusten mukaan kauniit ihmiset ovat nimittäin uskottomampia kuin muut. Evoluutiopsykologit huomauttavat myös, että persoonallisuus, äly, huumorintaju sekä charmi ovat ominaisuuksia, joilla on erittäin suuri merkitys kumppaninvalinnassa. Myös feromonit vaikuttavat oletettua enemmän miehen ja naisen väliseen kanssakäymiseen.

Miehet pystyvät esimerkiksi haistamaan koska naiset ovat hedelmällisimmillään. Tämä on tullut hiljattain esille Randy Thornhillin ja Devendra Singhin tekemissä tutkimuksissa. Kaikille siis löytyy se oma rakkaansa. Naisten seksuaaliset tyylit Lauantai Naisten seksuaalisuudesta on asiantuntijoiden mukaan löydettävissä neljä erilaista tyyliä. Mihin ryhmään sinä kuulut? Sarah Litvinoff on englantilainen kirjailija, joka on kirjoittanut useita kirjoja sekä artikkeleita yhteistyössä seksuaaliterapeuttien ja seksologien kanssa.

Litvinoff on muun muassa kirjoittanut kirjan Sexual Styles, jossa hän tuo mielenkiintoisesti esille teorian siitä, että jokaisella meistä on oma seksuaalinen persoonamme, jonka kautta ilmaisemme seksuaalisuuttamme. Samalla tavoin kuin meidät voidaan jakaa melankolisiin vesi , flegmaattisiin maa , sangviinisiin ilma ja koleerisiin tuli persoonallisuuksiin, voidaan meidät luokitella myös seksuaalisuuden mukaan. Litvinoff jakaakin ihmiset romanttisiin tuli , tunteellisiin vesi , aistillisiin maa ja mielikuvituksellisiin ilma seksuaalipersooniin ja näiden välimuotoihin.

Seuraavassa hänen kuvaamansa päätyypit. Romanttinen nainen Litvinoffin mukaan romanttisen naisen ympärillä leijuu oikea seksuaalisuuden aura, riippumatta siitä haluaako hän todellisuudessa seksiä vai ei. Tämä aiheuttaa miehille sen harhakuvan, että kyseinen nainen on aina seksuaalisesti halukas.

Romanttisen naisen kannalta seksi on silloin parhainta, kun hän on erittäin rakastunut. Kyseinen nainen näyttää tuolloin myös säteilevältä ulospäin: Tuore rakkaus saa romanttisen naisen helposti kiihottumaan ja haluamaan seksiä enemmän kuin koskaan muulloin. Toki kaikki naiset ovat tältä osin samankaltaisia, mutta juuri romanttisella naisella nämä seikat korostuvat.

Tässä piilee myös romanttisen naisen seksuaalisen haluttomuuden ydin. Rakastumisen jälkeen seksi on hänelle vähemmän merkityksellistä ja kiehtovaa, koska kaikki rakkauden huuman aiheuttama kiihko on kadonnut. Mikäli romanttisen naisen libido on matala, hän saattaa menettää kiinnostuksensa seksiin lähes täysin ja kumppanin ehdotukset yhdynnästä voivat jopa raivostuttaa häntä.

Ikävä puoli on se, että Litvinoffin mukaan romanttisen naisen kokema seksuaalinen nautinto miehen kanssa ei enää koskaan tule olemaan samaa kuin suhteen alussa. Oikein toimimalla mies voi kuitenkin tehdä naiselle seksistä lähes yhtä miellyttävän kokemuksen kuin aiemmin. Romanttinen nainen pitää siitä, että hänet huomataan.

Hän kaipaa helliä ja kauniita sanoja, kukkia ja lahjoja. Romanttinen nainen kaipaa oikean ympäristön syttyäkseen.

Hempeä musiikki, tunnelmavalaistus ja yhteinen illallinen saavat aikaan ihmeitä. Romanttisen naisen täytyy myös tuntea, että hän näyttää kauniilta ja haluttavalta.

Romanttisen naisen saattaa olla vaikea saada orgasmia, koska hänen täytyy tuntea olonsa todella varmaksi pystyäkseen nauttimaan täysin seksistä. Romanttinen nainen ei yleensä innostu seksistä, jonka hän kokee likaiseksi.

Hän rakastelee harvoin kuukautisten aikana, vaikka tuntisikin seksuaalista halukkuutta. Miehen on myös turha odottaa suuseksiä romanttiselta naiselta. Jotkut romanttiset naiset pitävät sukupuolielimiä jopa rumina ja naurettavan näköisinä. Romanttinen nainen haluaa näyttää hyvältä, mutta hän haluaa, että myös mies näkee vaivaa oman ulkonäkönsä suhteen.

Romanttisella naisella on myös oma tapansa flirttailla vieraiden miesten kanssa. Hän tekee tämän saadakseen oman miehensä mustasukkaiseksi.

Tällä tavoin nainen huomaa, että mies välittää yhä hänestä ja haluaa häntä. Toisaalta mikäli mies tekee romanttisen naisen mustasukkaiseksi, pyrkii tämä valloittamaan miehensä takaisin. Tähän valloitukseen saattaa kuulua myös hetkellisesti kohonnut seksuaalinen halukkuus. Miehen täytyy siis huomioida romanttinen nainen ja tämän kauneus. Hitaasti hyväilemällä ja lempeitä sanoja kuiskuttelemalla romanttinen nainen syttyy seksiin, vaikka parisuhde olisi kestänyt pitkäänkin.

Miehen täytyy kuitenkin saada romanttinen nainen rakastumaan itseensä aina uudelleen, mikäli hän haluaa, että naisessa on vielä suhteen alkuaikojen glamouria ja seksuaalista halukkuutta. Tunteet vaikuttavat toki kaikkien muidenkin seksuaalipersoonien seksielämään, mutta tunteellisen naisen kohdalla ne vaikuttavat erityisesti hänen tapaansa rakastella. Tuntiessaan voimakasta hellää rakkautta pariaan kohtaan tämä nainen haluaa rakastella hellästi, sensuellisti ja hyvin hitaasti.

Mikäli tunteellista naista kiehtoo miehinen voima, hän haluaa, että mies dominoi häntä, hurmaa hänet hellästi tai peräti hiukan kovakouraisestikin. Seksiä harrastaakseen täytyy tunteellisen naisen kuitenkin tuntea parinsa todella hyvin ja luottaa tähän. Tämän naisen mielestä nimittäin jokainen seksiin liittyvä aspekti on merkitsevä.

Jopa vaatteiden riisuminen on hänelle tärkeä askel. Tunteellinen nainen myös avautuu miehelle henkisesti paljastaen voimakkaasti tunteensa. Tämän vuoksi hän ei halua harrastaa yhden illan suhteita, koska pelkää haavoittuvansa. Tunteellisella naisella täytyy olla oikea tunnetila, jotta hän voisi nauttia täysin siemauksin seksistä. Aistikkaan naisen tavoin hän kaipaa paljon fyysistä huomiota, kuten halailua, suutelemista ja kainaloon käpertymistä.

Jotkut tunteelliset naiset kiihottuvat kovasti parin välisestä pikku riidasta. Osa naisista onkin sanonut, että seksi riidan päätteeksi maistuu parhaimmalle. Toisaalta tässä täytyy huomata, että kaikki tunteelliset naiset eivät allekirjoita tätä lausumaa.

Osalle riita nimittäin on suurin haluttomuuden aiheuttaja. Tunteelliselle naiselle seksi on monasti tapa nähdä miehen sydämeen. Sängyssä mies on aidoimmillaan ja näyttää, mitä hän todella tuntee naista kohtaan.

Toisaalta tunteellinen nainen haluaa myös nähdä, kuinka paljon mies häntä haluaa. Tämän vuoksi hän harvoin tekee itse ehdotusta rakastelutuokiosta. Tunteellinen nainen on erittäin herkkä ympäristön vaikutuksille.

Stressi, jännitystilat yleensä ja huolet karkottavat varmasti tämän naisen seksuaalisen halukkuuden. Rakkauden kaikkoaminen suhteesta vie pohjan tunteellisen naisen halukkuudelta. Seksi ilman lämmintä ihmissuhdetta on hyödytöntä. Seksuaalisen minän hyväksyminen saattaa olla tunteelliselle naiselle vaikeaa. Oma seksuaalinen halukkuus ja taustalla olevat normit voivat johtaa henkisiin ristiriitatilanteisiin, jotka lopulta aiheuttavat seksuaalisen haluttomuuden.

Terapialla voidaan kuitenkin selvitellä tilannetta. Aistikas nainen Aistikkaan naisen keho kaipaa koskettelua ja halailua. Hänellä on hyvin herkät hermopäätteet, jotka aistivat pienimmänkin hyväilyn. Aistikkaan naisen miehen pitää olla kiinnostunut tutkimaan tämän naisen kehon kaikkia kohtia ja käyttää aikaa herkkien kohtien hyväilyyn. Toisin kuin romanttinen nainen, aistikas nainen pitää kehon omasta tuoksusta.

Hän pitää rakastelun jälkeisestä hikisen kehon tuoksusta eikä mene välittömästi suihkuun, kuten romanttinen nainen tekee. Mikäli aistikas nainen rakastaa miehensä vartaloa, hän haluaa tutkia sen jokaisenkin pienen yksityiskohdan ja nuolla miehen hiestä kimmeltävää vartaloa.

Tämä nainen ei romanttisen naisen tavoin kaipaa tunnelmavalaistusta ja herkkää musiikkia. Aistikas nainen ei syty seksuaalisesti mitenkään erityisesti kukista ja lahjoista, toisin kuin romanttinen nainen. Hän toki pitää näistä huomionosoituksista, mutta kiihkeä suudelma ja niskaa hyväilevät sormet ajavat paremmin asiansa. Aistikas nainen ei varsinaisesti aina kaipaa yhdyntää tai ainakaan orgasmia.

Mikäli mies osaa hyväillä hänen kehoaan oikein, kehon hermopäätteiden kihelmöivät aistimukset riittävät antamaan tälle naiselle niin suuria väristyksiä, että ne saattavat tuntua jopa paremmalta kuin yhdynnän aikaiset tuntemukset.

Yleensä aistikas nainen pitää myös suuseksistä. Tämä koskee myös sen antamista. Eräät aistikkaat naiset voivat vaikuttaa erittäin seksuaalisilta mutta olla silti hyvin pidättyväisiä. Nämä naiset kaipaavat läheisyyttä ja hyväilyä muiden aistikkaiden naisten tapaan. Heidän vartalonsa voi ilmaista voimakkaita kiihottumisen merkkejä, kuten ihon punertumista, mutta silti he eivät välttämättä halua seksiä vaan lisää koskettelua.

Varsinaista seksuaalista haluttomuutta aistikkaalla naisella voi esiintyä silloin, kun mies ei ole hänen mielestään koskaan oikeastaan osannut kosketella häntä oikein.

Tai sitten mies ei ole antanut aistikkaan naisen tarpeeksi nauttia koskettelusta ja kiihottua äärimmilleen. Aistikas nainen kaipaa jatkuvaa koskettelua, suutelua ja halailua. Mikäli aistikas nainen jää vaille kaipaamansa kosketusta, hänen automaattinen puolustusjärjestelmänsä saattaa laueta ja hän sulkeutuu fyysisesti.

Tällä tavoin hän pyrkii poistamaan itseltään kosketuksen kaipuun. Ongelmana tässä on se, että miehen halutessa seksiä naisen on vaikea saada seksuaalinen minänsä jälleen toimimaan. Aistikkaan naisen haluttomuus on kuitenkin korjattavissa melko helposti. Litvinoffin mukaan tällaisen naisen seksuaalisuus saadaan heräämään, jos mies vain kiinnittää tarpeeksi huomiota naisen hyväilyyn.

Naisen seksuaalisen halukkuuden voi tuoda takaisin myös niin yksinkertainen seikka kuin urheilu. Urheilun aiheuttama adrenaliinipiikki stimuloi naisen kehoa ja voi herättää hermojen aistikkuuden jälleen unestaan. Myös lekottelu hiekkarannalla auringon hyväillessä säteillään naisen vartaloa voi riittää haluttomuuden karkottamiseksi. Mielikuvituksellinen nainen istikkaalle naiselle tärkein osa seksuaalista nautintoa on hänen kehonsa hermopäätteiden kautta välittyvät aistituntemukset.

Mielikuvituksellisen naisen kohdalla voidaan sanoa, että hänen aivonsa välittävät suurimmat nautinnon tuntemukset. Mikäli yleistyksiä voidaan tehdä, mielikuvituksellisesta naisesta voidaan sanoa, että hän haluaa kokeilla kaikkea, mikä seksiin liittyy. Tämä nainen tyytyy harvoin samaan rakasteluasentoon.

Erilaiset eroottisten kauppojen hyllyiltä löytyvät aikuisten leikkikalut voivat olla kivoja piristeitä. Myös seksin eri kirjo kannattaa käydä läpi suuseksistä roolileikkeihin. Mielikuvituksellisen naisen ero toisiin seksuaalipersooniin on se, että muut naiset haluavat toistaa sitä, mikä on tuntunut hyvältä ja mukavalta, mutta tämä nainen haluaa aina kokea uutta.

Sama kaava tuntuu rutiinilta ja tappaa hänen halukkuutensa. Erilaiset fantasiat ovat tärkeässä roolissa tällaisen naisen elämässä. Seksuaalisesti hillitymmät mielikuvitukselliset naiset toteuttavat fantasiansa vain unelmissaan. Osa näistä naisista pitää kovasti pornografiasta, koska se ruokkii heidän mielikuvitustaan ja antaa heille uusia ideoita.

Suurin mielikuvituksellisen naisen haluttomuuden aiheuttaja on ehdottomasti kyllästyminen samanlaisena toistuvaan seksiin. Mikäli nainen on mielestään jo kokenut kaiken mahdollisen seksin saralta, hän saattaa siirtyä harrastamaan selibaattia. Miksi vaivautua seksiin, jos se ei tarjoa mitään uutta.

Osa vakituisen partnerin tarjoamaan seksiin kyllästyneistä naisista siirtyy hakemaan uusia värinöitä parisuhteen ulkopuolisista suhteista. Litvinoffin mukaan mielikuvituksellinen nainen saa erittäin hyvän vasteen terapiasta varsinkin, jos haluttomuuden syynä on aikaisempien seksuaalikokemusten takia syntyneet traumat.

Lisäksi hyvän tietopankin erilaisista seksileikeistä omaava terapeutti palauttaa varmasti tämän naisen mielenkiinnon seksiin. Onko homoseksuaalisuus syntiä ja tarttuva tauti? Ympäri maailmaa on jälleen järjestetty Gay Pride -paraateja. Esimerkiksi Helsingin Kaivopuiston puistojuhlaan osallistui heinäkuussa arviolta 3 ihmistä. Kaikki eivät kuitenkaan seksuaalisia vähemmistöjä sulata.

Uskonnolliset fanaatikot häiritsivät Kaivopuiston puistojuhlaa ja Virossa järjestettyä paraatia vastaan hyökkäsi joukko kivin ja kepein varustautuneita miehiä, jotka yrittivät kitkeä homouden ikeen pois marssijoista. Myös Yhdysvalloissa homoseksuaalit ovat joutuneet entistä ahtaamalle, sillä kansalaisten asennoituminen homoja kohtaan on selvästi muuttunut negatiivisempaan suuntaan.

Eräänä syynä on varmasti se, että presidentti George W. Bush sekä kuvernööri Arnold Schwarzenegger ovat ilmaisseet suoraan, etteivät he hyväksy homoseksuaalisuutta. Homot siis saavat armeijasta kenkää eivätkä siten kelpaa edes tykinruoaksi. Saudi-Arabiassa ja Iranissa homoseksuaalisuudesta seuraa peräti kuolemantuomio. Onko homous siis synti, joka pitää poistaa vaikka väkivallan keinoin?

Tarttuuko homous kuten spitaalitauti eli pitäisikö homot eristää mahdollisimman kauas meistä heteroista? Vai emmekö me heterot yksinkertaisesti tiedä, mitä homous on? Tämä kolmiosainen artikkelisarja valistaa teitä miesten homoseksuaalisuudesta. Vain tieto poistaa turhia ennakkoluuloja. Termi homoseksuaalisuus on kuitenkin peräisin vasta vuodelta , jolloin unkarilainen kirjailija Karl Maria Kertbeny käytti sitä. Termi gay on huomattavasti vanhempaa perua ja pohjautuu vanhaan provencelaiseen sanaan gai.

Homoseksuaalisuuden määritelmänä pidetään henkilön taipumusta ja kykyä rakastua sekä rakentaa eroottisia tunnesiteitä samaa sukupuolta olevaan ihmiseen. Homoseksuaalisuudessa on siten kyse kokonaisvaltaisesta tunnesuhteesta eikä pelkästään seksipartnerin valinnasta! Homoseksuaalisuutta käsittelevässä julkisessa keskustelussa seksualiteetti korostuu usein liikaa. Ihmisen seksuaalisuuteen liittyviä hormonitoimintoja tutkineen John Moneyn mukaan ihminen tuntee seksuaalista kiintymystä rakastamaansa henkilöön, oli tämän sukupuoli sitten mikä tahansa.

Homo- ja heteroseksuaalisuuden ero voi siten olla kuin veteen piirretty viiva. Homoseksuaalista käyttäytymistä voi esiintyä ilman homoseksuaalista identiteettiä esimerkiksi olosuhteissa, joissa vastakkaisen sukupuolen edustajia ei ole lainkaan läsnä, tai pelkästä kokeilunhalusta. Johann Wolfgang von Goethe – kirjoitti aikoinaan, että homoseksuaalisuus on yhtä vanhaa kuin ihmiskunta ja sen vuoksi sitä voi pitää luonnollisena. Homoseksuaalisuutta on todellakin esiintynyt aikojen alusta lähtien sekä ihmisillä että eläimillä.

Vuoden jälkeen homoseksuaalisuus ei ole ollut Suomessa enää rangaistava teko. Vuonna Amerikan psykiatrinen järjestö päätti, että homoseksuaalisuus ei enää ole psykiatrinen häiriötila. Homoseksuaalisuus poistui kansainvälisestä DSM-luokituksesta mielenterveyshäiriöiden diagnostinen ja tilastollinen ohjeisto vuonna Homoseksuaalisuus poistettiin suomalaisesta tautiluokituksesta vuonna Kansainvälisestä tautiluokituksesta ICD homoseksuaalisuus poistui kuitenkin vasta vuonna Laki samaa sukupuolta olevien henkilöiden parisuhteen rekisteröimiseksi astui voimaan vuoden maaliskuussa.

Raamattu ja homot Monesti homoseksuaalisuuden vastustajat vetoavat Raamatun sanaan. Raamatusta löytyykin lauseita, jotka kieltävät homoseksuaalisuuden. Itse asiassa homoseksuaalisuudesta tuli synti vasta kristinuskon leviämisen myötä. Kristinuskon negatiivinen kanta homoseksuaalisuuteen ilmenee ehkä parhaiten Kolmannen Mooseksen kirjan siveellisyyssäädöksistä sekä rangaistusmääräyksistä: Näin ainakin mainitaan käskyssä numero viisi.

Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan. Raamatun perusteella homous on siis syntiä. Saattaa tosin olla, että Raamatussa esiintyvä negatiivinen suhtautuminen miesten väliseen homoseksuaaliseen kanssakäymiseen perustuu ajatukseen, että miesten ei pidä tuhlata arvokasta siemennestettä. Tuolloin nimittäin oletettiin, että siemennestettä on miehessä vain rajallinen määrä.

Naisten välistä seksuaalista kanssakäymistä ei Raamatussa ole tuomittu yhtä ankarasti. Nykyinen paavi Benedict XVI on ilmoittanut, että homot eivät saa toimia pappina. Huolimatta siitä, että erityisesti katolisen kirkon kanta homoutta kohtaan on hyvinkin negatiivinen, löytyy kirkon korkeimmalta maalliselta asemalta henkilöitä joilla oli homoeroottisia suhteita miesten kanssa.

Yhdysvalloissa katolisen seminaarin johtaja Donald Cozzens esitti arvion, että 60 prosentti yhdysvaltalaisista katolisista papeista on homoseksuaaleja. Mitä tähänkin sitten sanoisi? Homot ovat naismaisia Yleinen stereotypia homoseksuaaleista on se, että he ovat hyvin naismaisia.

Tutkimusten perusteella on kuitenkin hyvin vähän sellaisia homoseksuaalimiehiä, joiden käyttäytyminen on jotenkin naismaista. Vastaavasti sellaisia miehiä, jotka ovat hyvinkin maskuliinisia tai muuten käyttäytyvät kuin heteromiehet, on hyvin paljon.

Harvardin lääketieteellisessä koulussa kehitettiin arviointitaulukko, jonka mukaan miehen naismaista käytöstä voidaan arvioida. Arvioinnissa käytetään seuraavia pääkohtia: Puhuuko mies korkealla äänellä pysyvästi korkealla vai tilapäisesti falsetissa?

Häviääkö ääni lauseen keskellä vai päissä? Käyttääkö mies substantiiveista eriskummallisia deminutiivimuotoja vähennyssanoja, jotka ovat usein tyyliltään hyväileviä? Käveleekö mies pienin, sipsuttelevin askelin? Hankaako hänen reitensä toisiaan vasten kävelyn aikana?

Pyöriikö miehen takapuoli kävelyn aikana ylös-alas? Ristiikö mies jalkansa istuessaan sekä polvista että nilkoista? Onko hänen ranteensa veltot? Pitääkö mies käsiään patsasmaisessa asennossa? Nyrpistääkö mies huuliaan puhuessaan? Nyrpistääkö mies huuliaan kun hän ei puhu? Kasvojen yläosa ja silmät Välttääkö hän katsomasta haastattelijaa? Kohoavatko miehen kulmakarvat mielialan korostamiseksi. Hyväileekö mies itseään kohtaan kuuluvat kasvojen, pään tai viiksien sively?

Mitä useamman kerran mies vastaa kyllä, sitä naismaisemmaksi hänet katsotaan. Ketä moinen arviointi sitten lopulta viimein palvelee? Ainoa ilo tästä luettelosta taitaa olla se, että työpäivä kuluu rattoisasti, kun tarkastelee työpaikan kaikki miehet läpi. Osa II Tämä on toinen osa homoseksuaalisuutta käsittelevässä artikkelisarjassa.

Tällä kertaa keskitytään siihen, mitä homofobia on ja kuinka homoseksuaaleja on pyritty hoitamaan eli käännyttämään heteroiksi. Homofobia Useassa eri tutkimuksessa on tullut selvästi esille se merkittävä seikka, että miehet suhtautuvat homoseksuaaleihin huomattavasti negatiivisemmin kuin naiset.

Tutkija Thompsonin mukaan homofobia homoseksuaalisuutta kohtaan tunnettu pelko ja vihamielisyys on avaintekijä neljänneksessä kaikista Uudessa Walesissa tehdyistä murhista, jotka ovat kohdistuneet täysin vieraaseen henkilöön. Murhille on lisäksi ollut tyypillistä niiden raakuus. On myös havaittu, että homofobialla on syvä sosiaalinen merkitys.

Useimmat homoseksuaaleja kohtaan kohdistuvat fyysiset hyökkäykset ovat teini-ikäisten tekemiä. Tutkija Greerin mukaan teinit pyrkivät tällä tavoin osoittamaan omalle yhteisölleen, kuinka ”machoja” he ovat. David Plummer selvitti homofobian ilmenemistä vuosina – ja havaitsi, että homofobisuus on tavallista miehille jo hyvin nuorella iällä.

Nuoret haukkuvat toisiaan homoiksi vielä edes ymmärtämättä sanan varsinaista merkitystä. Plummer havaitsikin, että kyseistä sanaa käytetään hyvin monessa eri tarkoituksessa. Etenkin nuoret miehet kokevat homo-sanan pahimpana mahdollisena loukkauksena. Plummerin mukaan sanalla homo tarkoitetaan muun muassa nulikkaa, nynnyä, arkaa, pehmoa, hidasta fyysistä kehitystä, tyttömäistä käytöstä, erilaista, nörttiä, käytökseltään muista poikkeavaa, eristyneisyyttä ja henkilöä, joka ei toimi yleisten oletusten mukaan tai ei osallistu joukkuelajeihin sekä tietysti seksuaalista orientaatiota.

Homofobiaa esiintyy myös institutionaalisissa yhteyksissä. Useissa maissa homoseksuaaleilta on kielletty pääsy armeijaan ja ministeriön virkoihin. Homoseksuaaleilta on saatettu seksuaali-identiteetin vuoksi kieltää myös vaikkapa lainan saanti. Yhä edelleen yllättävän monet ihmiset pitävät homoseksuaaleja sairaina ja perversseinä sekä pelkäävät, että homoseksuaalisuus on jotenkin tarttuvaa.

Usein homofobia johtuu myös henkilön peloista omia homoseksuaalisia ajatuksiaan kohtaan. Homofobian vuoksi erityisesti nuorten homoseksuaalien on vaikea käsitellä omaa seksuaali-identiteettiään. Oma erilaisuus aiheuttaa hämmennystä ja yhteiskunnan paine ahdistaa. Useissa tutkimuksissa on huomattu, että nuorista miespuoliset homoseksuaalit ovat kaikkein herkimpiä tekemään itsemurhan.

Heteroiksi vaikka henki menisi Tutkija Bieber totesi luvulla: Se ei ole koskaan normaalia. Homoseksuaalisuus ei ole normaalin seksuaalikäyttäytymisen variaatio. Homoseksuaalisuuden hoidossa on käytetty jos jonkinlaisia menetelmiä.

Amerikkalainen Graeme Hammond esitti vuonna , että reipas liikunta ja ulkoilu parantavat miehen homoseksuaalisuudesta. Hänen mielestään paras liikuntamuoto oli polkupyöräily. Miehen piti pyöräillä usein ja aina totaaliseen väsymykseen saakka. Osittain tämä menetelmä varmasti vaikutti miehen seksuaalikäyttäytymiseen. Nykyisin nimittäin tiedetään, että runsas pyöräily aiheuttaa erektiohäiriötä.

Jatkuva kiire heikentää hermojärjestelmää ja aiheuttaa seksuaalista kieroutumista. Riittävä lepo oli tämän teorian mukaan erinomainen keino homoseksuaalisuuden poistamiseksi. Eräät lääkärit ovat ajatelleet, että mies paranee homoseksuaalisuudesta käyttämällä prostituoitujen palveluja. Saksalainen seksologi Albert Moll väitti parantaneensa muutaman potilaansa tällä tavoin.

Natsi-Saksassa eräitä homoseksuaalisuuden vuoksi pidätettyjä vankeja pyrittiin parantamaan kyseisellä keinolla. Kaikkia homoseksuaaleja ei siis heti viety eliminoitavaksi. Ruumiillisesti vahvoja vankeja pyrittiin ensin parantamaan. Homoseksuaalit joutuivat pitämään rinnassaan vaaleanpunaista kolmiota, jotta heidät pystyttiin erottamaan muista vangeista.

Lesbot taas merkittiin irtolaisuuteen viittaavalla mustalla kolmiolla. Heinrich Himmler rakennutti Flossenburgiin vuonna bordellin, jossa juutalais- ja romaninaiset joutuivat työskentelemään.

Homoseksuaalit kävivät viikoittain tuossa bordellissa, jossa heidän suoriutumistaan tarkkailtiin. Mikäli mies kykeni sukupuoliyhdyntään naisen kanssa, kelpasi hän Dirlewangerin rangaistuspataljoonaan taistelemaan puna-armeijaa vastaan.

Toivottomat tapaukset joutuivat tuhoamisleireille Buchenwaldiin. Molemmissa tapauksissa lopputulos homoseksuaalin kannalta oli siis melkoisella varmuudella sama - kuolema.

Homoseksuaalisuuden parantamisessa luovuttiin lopulta prostituoitujen käytöstä, koska ajateltiin, ettei mies voi ihailla ja haluta moista naista. Sen vuoksi siirryttiin suosittelemaan avioliittoa. Ajateltiin, että homoseksuaalien fobiat naisia kohtaan voidaan poistaa ainoastaan seksuaalisella kanssakäymisellä naisen kanssa. Naisen tuli kuitenkin olla siveä.

Sen vuoksi joitakin homoseksuaaleja lähes pakotettiin avioliittoon. Avioliiton ei kuitenkaan ole havaittu parantavan homoseksuaalisuutta. Kulissiavioliittoja toki esiintyy yhä edelleen ja niitä ovat suosineet erityisesti monet julkisuuden henkilöt. Sähköshokkeja, kemiallisia keinoja Homoseksuaalista käyttäytymistä on pyritty muuttamaan myös modifioimalla masturbaation aikaisia fantasioita. Miehiä kannustettiin masturboimaan normaalisti, mutta orgasmin lähestyessä heidän tuli ajatella naisia.

Apuna tässä käytettiin alastomia naisia esittäviä valokuvia. Tiedossa on yksi raportoitu tapaus, jossa mies ilmoitti ”päässeensä eroon” homoseksuaalisuudesta tämän keinon avulla.

Sähköshokeilla ei ole hoidettu ainoastaan mielenterveysongelmista kärsiviä vaan myös homoseksuaaleja. Miehille näytettiin alastomien miesten kuvia. Jos homoseksuaalit kokivat kuvat kiihottaviksi, saivat he sähköshokin. Mikäli jotain havaittavaa seksuaalista reaktiota tapahtui alastoman naisen kuvan kohdalla, jätettiin sähköshokki antamatta. Homoeroottisia fantasioita pyrittiin poistamaan myös kemiallisin keinoin.

Mikäli miehellä oli homoseksuaalisia fantasioita, joutui hän haistamaan erilaisia ammoniakkeja. Eräissä tapauksissa homoseksuaalit ovat joutuneet olemaan vuorokausiakin juomatta. Samalla heille on syötetty voimakkaita nesteenpoistajia, jotka ovat aiheuttaneet virtsaamisen tarvetta.

Nestettä heille on annettu vasta, kun miehet ovat kokeneet seksuaalista kiihottumista alastoman naisen kuvan nähdessään. Toisinaan homoseksuaalimiehiä on pyritty parantamaan hypnoosin avulla.

Tulokset eivät kuitenkaan ole olleet kovinkaan hyviä. Mastersin ja Johnsonin menetelmä perustui kyllästyttämiseen. Homoseksuaali joutui päivittäin kertomaan nauhalle puoli tuntia kestävän homoeroottisen fantasian. Tätä terapiaa kesti usean kuukauden ajan. Terapian tarkoituksena oli, että mies lopulta kyllästyisi fantasioihinsa ja ihmettelisi, mikä niissä häntä oikein on viehättänyt. On tapauksia, joissa uskonto on ”ratkaissut” homoseksuaalisuuden ongelman.

Tutkijat Pattison ja Pattison kertovat miehistä, jotka uskon avulla ovat vihdoin ymmärtäneet, että homoseksuaalisuus on moraalitonta ja syntistä.

Tullessaan uskoon he ovat kasvaneet pois homoseksuaalisuudesta ja ryhtyneet heteroiksi. Eräässä vaiheessa hormoniterapia oli hyvin suosittu homoseksuaalisuuden ”parannusmuoto”. Myöhemmin siirryttiin testosteroniin ja estrogeeniin. Tutkija Karl Freund antoi miehille suonensisäisesti testosteronia näiden katsellessa heteroseksiä sisältäviä filmejä.

Miesten seksuaaliorientaatio ei muuttunut, mutta heidän seksuaalinen halukkuutensa lisääntyi. Epäonnistumiset testosteronin käytössä johtivat estrogeenin käyttöön.

Britannian Rikostuomioistuin piti vuonna estrogeeniä jopa hyvänä vaihtoehtona kastraatiolle ja sterilisaatiolle. Sitä ennen homoseksuaalisuudesta tuomitut henkilöt oli yleensä kastroitu. Tutkija Timothy Murphyn mukaan kuuluisin estrogeenihoitoon tuomittu henkilö on englantilainen matemaatikko Alan Turing.

Turing oli sotasankari, sillä hän ratkaisi saksalaisten käyttämän salakielen Enigma. Turing oli lisäksi ensimmäisiä henkilöitä, jotka kehittivät tietokoneita. Hän joutui kuitenkin sodan jälkeen kiinni seksin harrastamisesta vuotiaan pojan kanssa. Estrogeenihoito ei muuttanut Turingia heteroksi, mutta sai aikaan rintojen kasvua ja teki miehestä lopulta impotentin.

Sittemmin Turing teki itsemurhan. Erilaisia yhdistelmähoitojakin on kokeiltu. Seuraava tarina kuvastaa hyvin näiden hoitokeinojen kirjavuutta.

Miehen korkean älykkyysosamäärän vuoksi häntä pyrittiin hoitamaan parhailla mahdollisilla keinoilla. Psykoterapian lisäksi häneen ruiskutettiin estrogeenipohjaista valmistetta. Hoidon seurauksena miehestä tuli impotentti, mutta hänen kiinnostuksensa homoseksuaalista käyttäytymistä kohtaan kasvoi entisestään.

Seuraavaksi mies suljettiin pimeään huoneeseen 30 tunnin ajaksi ilman ruokaa ja juomaa. Kahden tunnin välein häneen ruiskutettiin verisuonia laajentavaa lääkettä ja annettiin hiukan konjakkia. Miehen alkaessa voida pahoin seinälle heijastettiin kuvia miehistä, ja samalla häntä pyydettiin kertomaan homoeroottisia fantasioita.

Miehen oksentaessa terapeutti kertoi hänelle, että homoseksuaalisuus johtuu hänen isänsä epäonnistumisista. Hoito toistettiin jokaisen 24 tunnin jälkeen. Miehen nukkuessa hänet herätettiin ja kehuttiin, kuinka hän on löytämässä oikean seksuaali-identiteetin. Hoitojakson aikana miesten kuvat vaihdettiin vähitellen naisten kuviin. Samalla aloitettiin myös testosteronihoito. Hormoni lisäsi miehen seksuaalista halukkuutta.

Miehen kiihottuessa hänelle soitettiin seksikkäällä äänellä laulavan naisvokalistin musiikkia, jotta miehen mielenkiinto kohdistuisi ”oikeaan” sukupuoleen. Tämä hoito oli tutkijoiden mielestä erittäin tehokas mies luultavasti halusi päästä vain eroon piinasta teeskentelemällä kiinnostuneensa naisista ja vaikutti positiivisesti myös miehen luovuuteen.

Hän nimittäin kirjoitti hoidon jälkeisen kahden viikon aikana useita novelleita. Menetelmä sopisi ehkä paremmin kirjailijoille kuin homoille.

Homoseksuaalisuutta on yritetty parantaa myös kirurgian avulla. Kastraatio on ollut yleisimmin käytetty kirurginen ”hoitokeino”, jota natsitkin käyttivät.

Kastroimisen jälkeen mies lähetettiin eturintamalle itsemurhatehtäviin. Kastraatiolla ei kuitenkaan ole vaikutusta miehen seksuaaliorientaatioon. Sen sijaan se vaikuttaa miehen seksuaaliseen halukkuuteen. Muita muutoksia tapahtuu ihossa, hiuksissa ja rasvakudoksessa. Moni mies kokee myös henkisiä muutoksia sekä lisääntynyttä sairastumisalttiutta. Tutkija Bremerin mukaan noin 13 prosenttia kastroiduista miehistä on sairastunut tai kuollut.

Homoseksuaalisuutta on yritetty ”hoitaa” myös vaihtamalla homoseksuaalin kivekset kuolleen heteroseksuaalin kiveksiin. Muista eriskummallisista ”hoitokeinoista” mainittakoon niskan, alaselän ja vyötärön syövytyshoito, lobotomia otsalohkon hermoratojen katkaisu tai tietyn aivoalueen poistaminen.

Homoseksuaalisuutta on siis pyritty parantamaan keinoja kaihtamatta. Kyseisten järjestöjen mukaan ei ole riittävää näyttöä siitä onko ”korjaavalla” tai ”eheyttävällä” terapialla merkittävää hyötyä vai onko se peräti haitallista henkilön itsensä kannalta.

Aikaisemmat yritykset ”parantaa” homoseksuaaleja psykoterapian keinoin aiheuttivat terapoitaville useimmiten suuria ongelmia ja ahdistusta. Tuoksujen huumaava voima Maanantai Hajuvesien käytöllä, kuten kosmetiikalla yleensä, on pitkä historia. Ihmiset ovat aina pitäneet miellyttävistä tuoksuista. Nykyään erilaiset hajut ja hajusteet kuuluvat arkeemme niin voimakkaasti, että emme aina edes huomaa ympäröivän maailmamme olevan täynnä tuoksuja.

Itse asiassa vain 20 prosenttia parfyymiteollisuuden tuotosta tulee parfyymien valmistamisesta. Loput 80 prosenttia yritykset saavat siitä, että ne tekevät hajuja muihin käyttämiimme tuotteisiin. Parfyymien historiaa Parfyymien historia alkaa muinaisesta Mesopotamiasta.

Mesopotamialaiset uhrasivat jumalilleen polttamalla uhrieläimiä. Jotta palanut lihanhaju ei olisi tuoksunut jumalten nenään liian voimakkaasti, polttamisen aikana käytettiin hajusteita, joilla epämiellyttävää hajua peiteltiin. Mesopotamialaiset käyttivät hajusteita myös sairaiden parantamiseen, manatakseen pois pahoja henkiä sekä yhdynnän jälkeen. Yleisesti ollaan sitä mieltä, että hajusteiden käyttö oman vartalon tuoksun parantamiseksi yleistyi varsinaisesti muinaisten egyptiläisten aikana. Erityisesti Hatsepsutin hallitsi – eKr.

Hänen hallintokaudellaan Egyptiin tuotiin runsaasti muun muassa suitsukkeita, balsamia ja kanelia. Thebaan myös istutettiin 31 suitsutuspuuta. Egyptiläiset olivat ensimmäisiä, jotka hajustivat ihoaan hunajan sekä kanelin tuoksulla. Kuuluisa Kleopatra 69–30 oli erittäin ihastunut erilaisiin tuoksuihin. Hänen jalkoihin laitettiin voidetta nimeltä aegyptium, joka koostui hunajasta, hennasta, kanelista, manteliöljystä sekä oranssinkukista.

Vastaavasti hänen käsiinsä voideltiin parfyymia nimeltä kyphi, joka sisälsi ruusu-, orvokki- sekä krookusöljyä. Kyphi oli tärkein egyptiläisten parfyymi. Väitetään, että kun Horward Carter, lady Evelyn Herbert ja lordi Carnarvon astuivat faarao Tutankhamonin hautakammioon, sieltä leijaili ensimmäisenä vastaan kyphin tuoksu. Vähitellen parfyymien käyttö levisi papiston ja hallitsijoiden käytöstä yhä alempiin yhteiskuntaluokkiin. Egyptiläiset arvostivat suunnattomasti kaunista ja hyvältä tuoksuvaa ihoa, joten he levittivät erilaisia parfymoituja voiteita keholleen.

Muinaisilla roomalaisilla oli tapana antaa orjien valella vieraittensa päät hyväntuoksuisilla öljyillä. Roomalaiset ottivat myös parfyymikylpyjä, kastelivat vaatteensa parfyymilla sekä hajustivat jopa hevosensa ja lemmikkieläimensä. Roomalaiset naiset laittoivat jasmiinia rintoihinsa, laventelia reisiinsä, santeliöljyä jalkoihinsa ja neroliöljyä kaulaansa lähtiessään kaupungille.

Turhamaisen keisari Neron 37–68 huoneen ilmaan ruiskutettiin ruusuvettä joka tunti. Legendaarinen Aleksanteri Suuri – eKr.

Antiikin Kreikan urheilijat ja Rooman gladiaattorit voitelivat ihonsa erityisellä aromaattisella öljyllä ennen kilpailujen tai taisteluiden alkua. Kreikasta löytyi noin vuonna eKr. Jopa ennustuksistaan tunnettu Michel de Nostradamus – kirjoitti vuonna ohjeita siitä, kuinka tehdään ruusuvettä tai pitkäkestoista hajuvettä.

Nostradamus oli yksi aikansa tärkeimmistä lääkäreistä ja luonnonparantajista. Ruusuveden valmistaminen ei muuten ole kovinkaan vaikeaa, mutta sen tekemiseen tarvitaan Nostradamuksen ohjeiden mukaan noin 1 ruusun terälehteä. Joten kovinkaan edullista tuo tuoksu ei todellakaan ole. Aurinkokuninkaana tunnetuksi tullut senttimetrinen Ludvig XIV – halusi, että hänelle kehitetään jokaisena päivänä uusi tuoksu.

Palvelijat suihkuttivat hänen huoneeseensa ruusuvettä ja meiramia. Ludvigin paidat piti pestä aloessa, myskissä ja jasmiinissa. Myös Ludvig XV – rakasti tuoksuja. Hänellä oli aika erikoinen tapa hajustaa huoneensa. Hänen palvelijansa nimittäin uittivat kyyhkyjä parfyymeissä. Sen jälkeen kyyhkyt päästettiin lentämään pitkin ruokasalia, jolloin ne samalla levittivät huoneeseen erilaisia tuoksuja.

Vastaavasti Napoleon I – käytti ylettömästi Eau de Colognea. Vuonna Napoleon tilasi peräti pulloa tätä tuoksua, jota hän sitten levitti kaulalleen, rinnoilleen sekä olkapäilleen. Minkälaiset hajuvedet meitä sitten viehättävät? Italialainen tohtori Paoli Rovesti teki testin, johon osallistui sata miestä ja sata naista. Tutkimuksessa pyrittiin selvittämään mitkä tuoksut miellyttävät miehiä ja naisia. Rovestin tutkimuksen mukaan seuraavat hajut sopivat parhaiten miehille: Kumpikaan näistä hajuista ei kuitenkaan pärjännyt Rovestin tekemässä tutkimuksessa.

Tästä huolimatta jasmiiniöljy on ollut monien lemmentuoksujen ja parfyymien aineosa. Kuuluisin näistä on varmasti Chanel No. Nimensä tämä Ernest Beauxin ja Gabriel Coco Chanelin yhteistyössä syntynyt hajuste on saanut siitä, että se oli Chanelin tuotantolinjan viides tuote.

Tuoksun viehättävyys on yhä voimissaan, sillä kyseistä tuoksua myydään pullo joka kolmas sekunti. Jasmiinia käytetään nykyisin myös aromaterapiassa luomaan seksuaalista tunnelmaa, harmoniaa ja rentoutta.

Aromaterapiassa käytetty öljy on kuitenkin useimmiten synteettistä valmistetta, sillä oikea jasmiiniöljy maksaa noin kaksi kertaa kullan hinnan. Sekä miesten että naisten mielestä laventeli on miehisten hajujen voittaja. Äärimmäisen kiehtovaa on se, että lääketieteen tohtorin Alan Hirschin tekemissä tutkimuksissa havaittiin laventelin ja kurpitsapiiraan tuoksun lisäävän peniksen verenvirtausta jopa 40 prosenttia.

Toinen tehokas tuoksu peniksen herättämiseksi on kanelipullat. Uskonnollisten tulkintojen kritisointia ei yleensä sallita: Onko ihmisrotujen erojen tutkiminen hyvää vai huonoa tutkimusta? Tiede kärsii poliittisesta korrektiudesta.

Asioita joita yhteiskunta ei hyväksy ei tutkita. Mielestäni tämä on hyvää tutkimusta. Sen sijaan jokin tarkoitushakuinen jossa rotuja yritetään laittaa paremmuusjärjestykseen siten, että valkoinen rotu on huipulla on tietenkin täyttä roskaa. Jatkuvastihan tulee uutta tutkimustietoa Homo Sapiensista eli ihmisestä. Jos taas tarkoitit tutkimusta eri etnisen taustan omaavista ihmisista, niin eiköhän sitäkin tutkita niiltä osin kuin on tarvetta.

Ensinnäkin en tee uskonvaraista oletusta mistään. Minä tiedän ja olen varma, ettei maailmassa ole yhtään jumalaa. Tämän tiedon ja varmuuden ovat uskovat itse omilla jutuillaan ja teoillaan antaneet. Toiseksi, ei uskontoa tarvitse kunnioittaa. Uskonto on vain mielikuvituksen tuottama asia. Ei myöskään mitään ismiä tarvitse kunnioittaa. Ihmisiä ja muita eläviä olentoja ja luontoa tulee kunnioittaa.

Ihmisen kunnioittamista seuraa myös hänen valintojensa kunnioittaminen, kunhan ne eivät ole rikollisia tai muille haitallisia valintoja. Tämän pitää toimia kaikkien välillä. Uskovilta tämä tuntuu melko usein unohtuvan.

Kuljetaan tuomitsemassa homoja, eronneita, avopareja, uskonnottomia, eri uskontoon kuuluvia, naispappeja, ehkäisyn käyttäjiä, naisia, jotka eivät peitä itseään soveliaasti jne. On myös uskonnottomia, jotka eivät kunnioita toista ihmistä. Siihen on olemassa lukuisia syitä, joista pelko ja ennakkoluulo lienevät suurimmat. Ateistikin voi olla kunnioittamatta toisia, mutta se ei johdu ateismista vaan noista edellämainitsemistani syistä. Ateismi on vain jumaluskon puute. Siihen ei sisälly mitään arvolatausta.

Se on vain sana, joka kertoo, ettei ihminen usko jumaliin. Ateistien maailmankuvat ja elämänkatsomukset ovat jokaisella yksilölliset. Ateismi ei selitä mitään ihmisen tekoa. Uskovien toisten kunnioittamattomuus voi johtua myös pelosta ja ennakkoluuloista, mutta paljon on uskonnon opista kumpuavaa tuomitsevuutta.

Se on varmaan se asia, jota vastaan tälläkin palstalla hyökätään. Kukaan ajatteleva ateisti ei kiellä ketään uskomasta Jumalaan tai mihin nyt kukakin tahtoo uskoa. Siinä vaiheessa, kun se usko alkaa määrätä myös muiden elämää ja kieltää muita olemasta sellaisia kuin ovat, esim. Minun mielestäni ne ihmiset, jotka tuomitsevat esimerkiksi homouden syntinä tai luonnonvastaisena ja haluavat estää homoja elämästä omana itsenään, ovat itse suuri haitta ihmiskunnalle ja heiltä pitää viedä lisääntymisoikeus, äänestysoikeus ja kaikki muut oikeudet, mitä he ovat muilta uskontonsa, pelkojensa, ennakkoluulojensa takia viemässä.

Viimeiseen kysymykseesi vastaisin, että kaikki uskonnot, koska ne ovat kaikki pakoa todellisuudesta. Vahingollisimmat ympäristön kannalta, konkreettisten tuskaa aiheuttavien oppien vuoksi, ovat mielestäni islam ja katolilaisuus. Paavi on maailman kauhistuttavin ja vaarallisin instituutio.

Sinä nähdäkseni vedät yhtäläisyysviivoja: Varmastikkaan ei huono johtopäätös mutta tuntuisi minusta vaativan muutaman loikan logiikassa. Kenties intuitiivisesti hyvä linja? Sellainenkin on todellisuutta, mitä ei aina ihan voi silmillä nähdä, esim. Onko tarkoituksesi yrittää verbaalisesti luoda uskovista kuvaa jotenkin pahaenteisinä "kulkijoina"? Siis erityisesti kiinnostaa tuo sana "kuljetaan"; mitä sinä sillä tarkoitat? Uskonnon vuoksi viedään milloin mikäkin ihmisen oikeus.

Meillä ei haluta suvaita naispappeja, homoja ym. On asioita, joita ei tämän tuomitsevan asenteen vuoksi heille suotaisi. On maita, joissa uskonnon takia ei naisilla ole vieläkään äänioikeutta. Homosuhteet eivät ole luonnonvastaisia: Homoseksuaalista käyttäytymistä on tulkittu havaitun lajilla, joista Myös lain mukaan ketään ei saa syrjiä sukupuolen tai sukupuolisen suuntautumisen perusteella. Tottakai kirkossakäynti on todellista ja urkuri soittaa tosissaan, mutta hengen kohtaaminen siellä on itsesuggestiota.

Katolilaisia on 1,12 miljardia ja Pohjois-Korealaisia noin 20 miljoonaa. Eli katolisia on 56 kertaa enemmän kuin pohjois-korealaisia. Vaikutukset ovat aivan eri mittaluokkaa. Pohjois-Korea ei enää kauaa kestä, mutta ikävä kyllä Paavi jatkaa ihmisten kiduttamista vielä pitkään. On täysin järjetöntä, humanismi ja liberalisismisoopaa väittää että homoseksuaalisuus olisi lajien normaalia luonnonmukaista toimintaa!

Mikähän on se kriteeri että ihminen voi joistain vaistovaraisesti elävistä luontokappaleista sanoa, että ne ovat muka "homoja"? Mielestäni se on loukkaus eläimiä kohtaan, jotka ovat jonkun luonnonoikun takia normaalista poikkeavia, eivätkä sitä itse edes tiedosta.

Se että ne eivät keskenään pysty lisääntymään, on jo sinällään selkeä todiste siitä, että se ei ole luonnonjärjestyksen mukainen ilmiö. Myös jos ihminen on itse hengeltänsä ns. Itse sitä vastoin sen kokeneena, voin vilpittömällä mielellä sanoa, ettei ole kyseessä minkäänlainen suggestio, vaan Jumalan Pyhän Hengen vaikutus, joka on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti, selitettiinpä sitä sitten milloin milläkin tavalla, niin tai näin, se on muuttumaton ja katoamaton voima joka vaikuttaa.

Oletko sinä ihan oikeasti sitä mieltä että "luonnonlakeihin" voisi kuulua sellainenkin asia,joka tarkoittaa sitä että laji ei voi lisääntyä??? Jopa evoluutioteoriakin kertoo sen että homoseksuaalisuus ei kuulu luonnonlakeihin, joiden tarkoitus on mm. Olisi varmaankin syytä miettiä hyvinkin tarkkaan, mitä luonnonlaeilla oikein kuuluisi ymmärtää tarkoitettavan. Minä ainakin näen asian niin, että ne ovat se alkuperäinen suunnitelma, jonka mukaan kaiken pitäisi luonnossa mennä, jos ei siitä poiketa; käsittäen mm.

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena. Jos jumalaa tarkoitat, niin mikä sinä olet hänen "suunnitelmiaan" arvostelemaan? Mies ja nainen, kuten uros ja naaraskin, saavat luonnonjärjestyksen mukaan jälkeläisiä; tämä on selkeä osoitus siitä että näin on tarkoitettu luonnonjärjestyksen mukaan tapahtuvan.

En minä maininnut Jumalaa, mutta nyt kun otit Hänet puheeksi, niin kyllä, Häntä minäkin juuri tarkoitin, "suunnittelijaan" viitatessani. Varmaan jokainen ajatteleva ihminen ymmärtää, että se viisaus, joka on kaiken suunnitellut, sen JÄRJESTELMÄN, jonka luonnossa voimme nähdä, monia isoja ja pieniä osatekijöitä, jotka toimivat "kellon tarkasti", synkronoituna kaiken muun luonnossa olevan ja tapahtuvan kanssa, ei ole voinut tapahtua muuten kuin jonkun käsittämättömän ja yliluonnollisen tahon toimesta, -Jumalan.

Tuo on sellainen mielenkiintoinen asia suomenkieless. Sanalla usko on useita merkityksiä ja tuo uskonvataisuus on jotain ihan muuta kuin usko esimerkiksi jumalaan.

Ihmiset tekevät paljon asioita "uskonvaraisesti" ja sille on hieno termi intuitiivisesti. Tätä on tutkittu sen verran ainakin, että on kuulemma parempi tehdä suuret hankinnat auto, asunto intuition pohjalta kuin järjen.

Järki tuo valintaan mukaan liikaa tietoa, josta iso osa on hyödytöntä. Ensivaikutelma on tässäkin se oikea. Alkuihastukselle on siis syynsä. Kristinuskon jumala on kyllä maalattu aika pahasti nurkkaan jos kaikkien "puolestapuhujien" vaatimat ominaisuudet ynnätään. No jos täällä maapollolla voisi, ainakin sen aikaa kun ihmiskunta on olemassa. Olemme sen verta vinkeitä epeleitä ettei tylsistymään pääse ; Etåhän minua ainakaan loukannut.

Kuolleet eivät lavertele niistä jutuista, koska ovat kuolleita. Ainoa "todistusaineisto" on kauan sitten kirjoitettu Kalevan tapainen satukirja. Joten voit pitää puheesi ikuisesta elämästä itselläsi, niillä ei ole mitään painoarvoa. Nimittäin että miksi on niin vaikea hyväksyä, että elämä loppuu.

Noh mistäs minä mitään tiedän.. Eli tämä todistaa sen, että jos Jumala on olemassa, hän ei ilmoita asioiden tilasta millään lailla. Tai jos ilmoittaa, niin mitattavan todisteellisesti. Ihmisen aivot voivat tuottaa ihan mitä hyvänsä näkymiä ja kokemuksia.

Siinä ei todellakaan ole mitään erityistä. On aivan ymmärrettävää, että kristityssä ympäristössä informaatiota tajuntaansa omaksunut ihminen heijastelee niitä myös näyissään, joita poikkeuksellisissa tietoisuudentiloissa toisinaan toisinaan koetaan. Itselläni on tuo Tiibetiläinen kuolleiden kirja, joka perustuu perimätietoon ja ilmeisesti transsendenttisiin kokemuksiin. Ei siinä Jesuksesta ja jumalasta kerrota. Syy on varmaankin se, että Himalajan kulmilla on ihan erilaiset käsitykset ja kertomukset kuolemanjälkeisistä tapahtumista.

Kun nuo ateistitkin joskus saavat samoja katsella tuonpuoleisessa, vaikka heillä ei ole minkäänlaista opetusta koskaan ollut taivasasioista, tai helvetistä ja kumminkin he kin saavat vierailla siellä. Eräs minun hyvä tuttuni, ateisti kaikin puolin, sai käydä "saattajien " kanssa Raamatussa puhutussa Uudessa Jerusalemissa, kertoi käyneensä sellaisessa kaupungissa, joka oli vaktavan kaunis ja suuri.

Katsoipa mihin suuntaan tahansa, ylös,alas, sivuille. Ei osannut selittää enepää, koska sanat loppuivat sen kuvailemiseksi. Hänelle sanottiin, että täällä on uusi kotisi. Hän ei ollut koskaan kuullutkaan tällaisesta asiasta, eikä Raamatusta tiennyt yhtikäs mitään. Eikä kulkenut koskaan missään sellaisessa hengellisessä tilaisuudessa, jossa olisi voinut kuulla asiasta. Tajusin heti hänen kertomuksestaan, mistä oli kysymys.

Tuli uskovaksi tuon reissun jälkeen. Eikä hän ole ainoa ateisti, joka on esim. Näitä Taivaskokemuksia on aivan turhaa yrittää tehdä tyhjäksi joillain ontuvilla selityksillä. Tunsin aikoinani kotikyläläni ikäiseni miehen, joka kertoi myöskin samanlaisia asioita, kun ruumiista erotaan.

Siis henkemme, tai sielu, miten vaan halutaan sanoa, joutuu ruumistamme eroon eri syistä, useimmiten lääketieteellisen kuoleman kautta, esim. Serkkuni koki juuri myöskin tuollaisen Taivasreissun, kun sydän pysähty leikkauksen aikana. Kertoi taivaaseen menotyylin, millaista siellä oli ja millainen oli keskustelu Kaikkivaltiaan kanssa.

Olempa tainnut ennemminkin sinulle kertoa saman? Joka tapauksessa, elämä ei pääty ruumiin kuolemaan, se on saletti se.

Itse en tunne yhtään sellaista ihmistä. Vaikken usko keijuihin, niin olen nähnyt näyssä keijuja, joska olen lukenut ja nähnyt piirroskuvia niistä. Vain siinä tapauksessa, että ihminen ei ole todistettavasti koskaan kuullut kuvauksia taivaasta ja helvetistä, näkyjä on syytä pohtia vakavammin.

Uskontojen tarjoamat opetukset ovat aika yhteneväisiä, suurinta vahinkoa tuottaa toisesta uskonnosta provosoitunut ihminen. Ateismiakin on kunnioitettava, vaikka se poikkeaa Jumalan hylkäävänä aatesuuntana, mutta ateistitkin provosoituvat herkästi Ehkä Bahai-uskonto voisi olla kuitenkin vähiten vahingollisin, koska siinä kunnioitetaan eri uskontoja tasavertaisena ja uskotaan maailman yhdistyvän yhdeksi uskonnoksi.

Myös Jumalasta esitetään realistinen käsitys: Tämä voisi olla ateisteille hyvä tutkimuskohde. Suurimmat vahingot ja ihmishenkien turhat menetykset maailmanhistoriassa ovat aiheuttaneet nämä Jumalallisen Oikeassa Olevat Pyhät Totuuden Uskonno ja niiden toteuttajat. En nyt jaksa tässä alkaa - taas kerran - luettelemaan niitä tuhansia kristinuskon nimissä kokonaan sukupuuttoon tapettuja alkuasukas- ja intiaaniheimoja kaikilla mantereilla.

Paras intiaani kun on kuollut intiaani ja vielä enemmän, jos se on joku kristinuskosta tietämätön pakana, jolla ei mitään olemassaolon oikeutta edes ole, kun se kuuluu vain näille kristuksen valituille. Tapa, tapa, tapa ja tapa sekä joukkomurhaa sukupuuttoon asti on aina ollut se kristinuskon sanoma, jota kristityt ovat aina levittäneet kaikille mantereille.

Tuloksena noin miljoonaa kuollutta sekä lukemattomia kokonaan sukupuuttoon tuhottua eli ihan viimeistä naista ja pikkulasta myöten teurastettua kansaa ympäri maailman, Etelä-Amerikan tuhotuista kansoista Pohjois-Amerikan tuhottuihin intiaanikansoihin, Karibian saarten kokonaan kadonneisiin alkuperäiskansoihin tai Tasmanian kokonaan sukupuuttoon teurastettuun alkuperäisheimoon.

On aina yhtä kuvottavaa ja vahingollista ihmisoikeuksille, miten nämä Pyhät Jumalalliset Totuudet aina sivuuttavat ne ihan oikeat ihmisoikeudet, joissa ihmisillä olisi edes oikeus olla edes hengissä tai elää omaa elämäntapaansa ilman kristtyjen lupaa.

Kun kristittyjen mukaan mitään tuollaista lupaa ei kenelläkään voi olla, vaan heillä ja ainoastaan heillä on se Pyhä Jumalallinen Oikeus kertoa, ketkä saavat elää ja ketkä teurastetaan. Ja jos se Jumala ei nyt ihan heti teurastakaan, niin ei mitään hätää - kristityt kyllä hoitavat sen puolen ihan heti ja ilman viivytyksiä. Miten tämä liittyy millään tavalla minun aloitukseeni? Jos vertaat eri uskontoja keskenään, et voi ottaa joukkoon ateismia, koska se ei ole uskonto.

Täällä keskusteluissa on usein tehty sama virhe; kyselty ateismin aatteista jne. Se ei vaan nähtävästi mene jakeluun Haluankin nyt yrittää vääntää asian rautalangasta, esimerkin avulla: Liisa saa punaisia ja kutiavia näppyjä iholleen syödessään mansikoita. Sillä ei ole muita merkityksiä. Se on yksi sana muiden joukossa. Kaikki Suomen allergikot EIVÄT ole vaaleahiuksisia, vääräsäärisiä, taiteellisesti lahjakkaita, moottoriurheilusta kiinnostuneita Heillä ei ole muuta yhteistä, kuin nämä punaiset ja kutiavat näpyt, jotka tulivat niistä herkullisista mansikoista Jumalan rauhantahtoiseen verkkoon kytkeytyminen synnyttää pääasiassa maltillisia ja rakkauden täyttämiä ihmisiä.

Ehtona on vain se, että Jumala saa tehdä puhdistavaa työtänsä ihmisen sisällä.. Jos hylkää jotain, on oletettava että hylkäämisen kohde on olemassa. Älköön siis käytettäkö "ateismi" -termiä tässä yhteydessä, kun et selvästikään puhu ateismista. Ja erinomainen esimerkki ateistista joka saarnaa. Otopa mies silimä kätteen ja kerro miten tuo postaus eroaa uskiksen saarna-postista. Mitenkään muuten kuin kannatettavan asian osalta. Haluaisin nyt kysyä sinulta: Onko mielestäsi ateistilla uskonpuute?

Jos itse olet uskova, kärsitkö jonkin puutteesta Tosin olet ehkä jotain saanut kokea Jumalasta? Sitä olen selittänyt kavereillenikin, kun ne ei meinaa millään uskoa että otsassani kasvaa iso kiimainen penis. En voi sitä todistaa, mutta tiedän toki olevani oikeassa.

Eli iso kiimainen penis? Yleensä ovat mokomat näkyviä mutta kun kaverit eivät usko, niin tämä lienee näkymätön? Mutta herttinen sentään onhan meillä tuntoaisti! Jaa ei rekisteröidy tuntoaistiinkaan? Eikä ole altis painovoimalle että voisi punnita? Mutta voihan sen huomata kun se Kyllä nyt vähän vaikuttaisi että määritelmä on virheellinen kun ei tunnu täyttävän noita perusoletuksia mokoma. Tai sitten puhutaan vertauskuvallisesti ja sinulla on mukavat kaverit tai vaadit itseltäsi liikoja ; Siitä määritelmästä vielä, ehkä se on iso kiimainen jumaluus joka esiintyy sinulle peniksenä mutta on muille mahdoton havaita.

D Uskonnon lisäämisestä omaan maailmankuvaan kannattaa mahdollisesti keskustella oman lääkärin kanssa joka saattaa joissain tapauksissa ehdottaa vaihtoehtoisia menetelmiä. Ainoa mikä merkkaa on se, että se nostaa minun itsetuntoani; jos muut ei sitä huomaa, se on niiltä pois.

DEITTI HOMO VIRO PUHELINSEKSI PARATIISI

Seksi video ilmainen ilmaista sex homo

Tapa on ainutlaatuinen, sillä muualla kuin Suomessa ja Ruotsissa kaksi sormusta tarkoittaa leskeä. Totuus löytyy supermarketeista Albertan yliopiston psykologi Andrew Harrell johti tutkimusta, jossa selvitettiin kuinka vanhemmat huolehtivat lapsistaan.

Harrell oli lähettänyt supermarketteihin joukon tarkkailijoita, jotka silmä kovana väijyivät lapsia ja heidän kaitsijoitaan. Tarkkailijat havaitsivat, että noin 14 prosenttia lapsia kaitsevista henkilöistä kadotti ainakin kerran hoivattinsa silmiensä ulottuvilta. Kuitenkin nuorista ja kauniista naisista, jotka eivät käyttäneet hääsormusta, peräti 19 prosenttia kadotti lapsensa jossakin vaiheessa markettikäynnin aikana.

Tämä on Harrellin mielestä selvä osoitus siitä, että vanhemmat, jotka eivät käytä hääsormusta, piittaavat lapsistaan vähemmän kuin sormusta käyttävät vanhemmat. Varsinkin kauniit henkilöt, jotka eivät pidä hääsormusta, ovat erityisen piittaamattomia lapsiaan kohtaan.

Viime vuonna Harrell sai selville sen, että vanhemmat kaitsevat vähemmän rumia kuin kauniita lapsiaan. Harrell on sitä mieltä, että hääsormuksen käyttämättömyys on osoitus siitä, että henkilö ei sitoudu perheeseen, parisuhteeseen ja lasten hoitamiseen.

Supermarketit ovat Harrellin mukaan hyvin sosiaalisia paikkoja, joissa voi solmia vaikkapa banaaniterttua punnitessa romanttiset treffit vieressä seisovan henkilön kanssa.

Banaanin hipelöinti ja puristelu voi tietysti antaa seksistisen mielikuvan ostoksilla olevalle adonikselle. Punnittavia hedelmiä ja vihanneksia kannattaakin käsitellä varoen, ettei vain aiheuta väärinkäsityksiä, varsinkin jos sormessa ei satu olemaan sitä hääsormusta.

Että tällainen vakavasti otettava tutkimus tällä kertaa. Pitänee itsekin alkaa käyttää sormusta, jottei kukaan aktivisti vain tule syyttämään lasten heitteillejätöstä. Näille levottomille ei mikään riitä kun kysymys on seksistä. Mutta miksi he ovat riippuvaisia seksistä ja voiko riippuvuudesta päästä eroon? Seksiriippuvaisten määrä on nykypäivänä kovasti nousussa, mikäli on uskomista kansainvälisiä seksologeja.

Seksiriippuvaisia on arvioiden perusteella nykyisin noin 3–5 prosenttia. Heistä peräti 75 prosenttia on miehiä. Seksiriippuvuutta esiintyy eniten 20–vuotiailla. Seksuaalinen addiktio Patric Carnes käytti termiä ’seksuaalinen addiktio’ ensimmäisen kerran vuonna kirjassaan Out of the Shadows: Sen jälkeen alan ammattilaiset ovat kiistelleet siitä, onko varsinaista seksuaalista riippuvuutta laisinkaan olemassa.

Esimerkiksi Amerikan psykiatrisen yhdistyksen tautiluokitus DSM IV mielenterveyshäiriöiden diagnostinen ja tilastollinen ohjeisto ei tunne kyseistä termiä.

On kuitenkin näyttöä siitä, että osa ihmisistä ei pysty hallitsemaan seksuaalista käytöstään siten, ettei siitä olisi harmia heille tai heidän läheisilleen. Toiset nimittävät tätä tilaa seksuaalisen kontrollin ongelmaksi.

Toisten mielestä kyseessä on seksuaalinen pakkomielle. Jotkut ovat sitä mieltä, että kyseessä on vain voimakas seksuaalinen vietti. Seksiriippuvuuteen katsotaan kuuluvan viisi eri pääelementtiä: Earlen ja Crown mukaan seksi aiheuttaa seksiriippuvaiselle erittäin voimakkaan hyvänolontunteen, jota mistään muusta saatava mielihyvä ei voita.

Heidän mukaansa seksuaalinen käyttäytyminen on riippuvuudesta kärsivälle henkilölle tapa paeta jokapäiväisen elämän paineita ja ongelmia. Riippuvuudesta kärsivä henkilö ei voi myöskään vastustaa seksin kiusausta. Hän yrittää lopettaa, haluaa lopettaa ja lupaa kerran toisensa jälkeen lopettaa toimintansa, mutta ei onnistu siinä. Seksiriippuvuuteen kuuluukin yleensä pakonomaisuus.

Seksiriippuvuuteen on laskettu kuuluvaksi seuraavat oireet: Käyttäytymisoireet – Jatkuvaa seksuaalista aktiviteettia – Kyllästymisen jälkeen etsitään uusia seksuaalisia ärsykkeitä – Pakonomainen itsetyydytys – Toistuvat epäonnistumiset lopettaa tai vähentää ylenpalttista tai ongelmallista seksuaalikäyttäytymistä – Seksuaalisen toiminnan harrastaminen ilman fysiologista kiihottumista – Jatkuva pornografian käyttö – Seksuaalikäyttäytymisestä johtuva laiton ja moraaliton käyttäytyminen esim.

Tasoja on Carnesin mukaan kolme. Ensimmäisellä tasolla henkilö harrastaa pakonomaista itsetyydytystä, joka voi toistua useita kertoja päivässä. Hän käyttää myös runsaasti pornografisia lehtiä, filmejä sekä internetin seksiä sisältävää aineistoa. Tässä vaiheessa hän vaihtaa seksipartnereita jatkuvasti ja harrastaa pinnallisia sekä lyhytkestoisia suhteita. Toisella tasolla käyttäytymiseen liittyy ekshibitionismia itsensä paljastamista , voyeurismia tirkistelyä sekä skatologiaa seksuaalinen mieltymys ulosteisiin.

Kolmannessa ja viimeisessä vaiheessa addiktioon liittyy insestiä ja raiskausta. Carnes esittää kirjassaan, että seksiriippuvaisilla miehillä on seuraavat peruskäsitykset itsestään: Carnesin mukaan 81 prosenttia seksiaddikteista on joutunut lapsuudessa seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi ja 72 prosenttia fyysisesti pahoinpidellyksi. Tämä on Carnesin mukaan aiheuttanut voimakkaan hylätyksi tulemisen tunteen. Hyväksikäyttö ja pahoinpitely ovat myös vieneet niiden uhrilta perusluottamuksen muihin ihmisiin.

Tämän seurauksena henkilö hakee lohdutusta ja mielihyvää seksistä. Lopulta turvallisuuden tunne alkaa merkitä samaa kuin seksuaalinen käyttäytyminen. Seksiriippuvuus ei kuitenkaan aina johdu traumoista vaan siihen voi olla hyvin monimutkaisia psykofysiologisia syitä.

Carnesin mukaan seksiriippuvaisen käyttäytymisen laukaisee kierre, joka sisältää neljä eri kohtaa: Carnesin mukaan antautuminen on eräänlainen transsinomainen tila, jossa addiktin ajatukset liikkuvat seksin ympärillä. Mielentila johtaa pakonomaiseen tarpeeseen etsiä seksuaalista kiihotusta.

Rituaalivaiheen aikana addikti noudattaa itselleen tyypillisiä, kiihottumista vahvistavia tapoja. Seksuaalisessa aktissa addikti on kykenemätön lopettamaan toimintaansa tai edes kontrolloimaan sitä. Addiktin käyttäytyminen johtaa lopulta epätoivoon. Myersin mukaan seksiriippuvuudesta kärsiviä ihmisiä yhdistääkin masentuneisuus, heikko itsetunto sekä levottomuus. Amerikkalainen tutkija Robertson on sitä mieltä, että riippuvuudessa on aina kyse neurokemikaaleista. Esimerkkeinä hän luettelee urheiluhullut, peliriippuvaiset sekä huume- ja alkoholiriippuvaiset henkilöt.

Juoksijat jäävät koukkuun aerobisen liikunnan aikaansaamaan endorfiinin elimistössä syntyvä morfiini eritykseen.

Pelihimon valtaan jääneet henkilöt taas ovat riippuvaisia pelaamisen laukaisemasta neuroepinefriinin eli adrenaliinin erityksestä. Huumaavilla aineilla on vastaavasti havaittu olevan vaikutusta pääasiassa dopamiinin keskushermoston välittäjäaine eritykseen. Seksiriippuvuuteen voi siis liittyä riippuvuus seksin aikaan saamasta neurokemiallisesta muutoksesta. Aivan hiljattain on tullut uutta ja mullistavaa tietoa seksiriippuvuudesta. Hebrew-yliopiston ja Ben Gurion -yliopiston israelilaiset tutkijat nimittäin havaitsivat, että seksiriippuvuus saattaa johtua geenivariaatiosta.

Seksiriippuvaisilla on muutos geenissä nimeltä DRD4, joka on mukana käsittelemässä aivojen reaktioita dopamiiniin. Tämä uusi tutkimus tukee siis Robertsonin näkemystä. Todistaakseen väitteensä, israelilainen tutkimusryhmä testasi mies- ja naisopiskelijan DNA: He tekivät koehenkilöille myös seksuaalikäyttäytymistä koskevan kyselytutkimuksen.

Tutkimusta johtanut professori Richard Ebstein on sitä mieltä, että geenit vaikuttavat ihmisten seksuaaliseen riippuvuuteen ja yleensä seksuaaliseen halukkuuteen. Ebsteinin mukaan henkilöillä, joilla on voimakas seksuaalinen vietti, on muutos DRD4-geenissä.

Tällaiset ihmiset miettivät seksiä useammin kuin muut ja kokevat seksin merkittävämmäksi kuin muut. Toisaalta geenin toinen versio voi lamauttaa seksihaluja. Mikäli parisuhteessa toinen osapuoli haluaa vähemmän seksiä kuin toinen, ei tuo haluttomampi osapuoli ole Ebsteinin mukaan välttämättä minkään parisuhdeterapian tarpeessa.

Geenit saattavat ohjata kyseisen henkilön seksuaalikäyttäytymistä siten, ettei hän kaipaa seksiä kovinkaan usein. Joten henkilö on aivan normaali ja terve. Israelilaistutkijoiden mukaan noin 30 prosenttia ihmisistä kantaa geenin intohimoa lisäävää versiota ja noin 60 prosenttia intohimoa laimentavaa versiota. Myersin mukaan seksiriippuvainen tarvitsee ehdottomasti monimuotoista hoitoa, joka sisältää ryhmäterapiaa, henkilökohtaista ohjausta sekä lääkitystä.

Addiktin sosiaalisia taitoja tulee Myersin mukaan kehittää. Myös addiktin itsetunto ja paineensietokyky kaipaavat parantamista. Antidepressantit sekä serotoniinin takaisinoton estäjät SSRI rauhoittavat henkilön mielentilaa ja hillitsevät ylenmääräistä seksuaalista käyttäytymistä.

Ebstein taas on sitä mieltä, että moista geenimuutosta ei millään terapioilla hoidella. Hänen mukaansa mitään terapioita ei edes kannata harkita, mikäli seksiriippuvainen ei aiheuta itselleen tai muille vahinkoa. Riippuvuudesta ei siis välttämättä pääse eroon, vaan sen kanssa on vain opittava elämään.

Millainen vartalo kiinnostaa miehiä? Kauneus on tietenkin aina katsojan silmissä. Evoluutiopsykologit ovat tutkimuksissaan kuitenkin havainneet, että naisissa on tiettyjä piirteitä, jotka yleisesti viehättävät miehiä. Osa noista piirteistä on pysynyt muuttumattomana kautta ihmisen historian. Saksassa tehtiin vuonna selvitys siitä, mitä fyysisiä ominaisuuksia ihmiset arvostavat kumppanissaan. Seuraavassa ovat miesten vastaukset. Prosenttimäärä kertoo, kuinka moni mies pitää kyseistä piirrettä merkittävänä.

Eräiden psykologien mielestä miesten kiinnostus rintoihin juontaa juurensa vauvaikään. Rinnat tuovat turvaa, lämpöä ja pehmeyttä ja antavat oraalista nautintoa. Yhdysvaltalaisten tutkijoiden mukaan rinnat todellakin säteilevät lämpöä.

Tämä lämpösäteily vetää miehiä puoleensa. Tutkijat esittävät, että rintojen erittämän lämmön määrä kertoo miehille naisen imetyskyvystä. Tämä mielenkiintoinen väittämä on kuitenkin vielä hypoteesin tasolla. Yleensä miehet pitävät noin parikymppisen naisen rinnoista, jotka ovat pyöreät, pystyt ja terhakkaat. Esimerkiksi Playboyn keskiaukeamatyttöjen rinnat ovat yleisesti ottaen juuri tällaisia. Niiden koetaan ilmentävän naisen sukukypsyyttä, nuoruutta ja hedelmällisyyttä.

Rinnoilla on siis selkeän seksuaalinenkin merkitys, vaikka osa niiden viehättävyydestä olisi alkujaan peräisin imeväisiältä tai lämpösäteilystä. Sosiaaliantropologi Clellan Fordin ja psykologi Frank Beachin mukaan joissakin kulttuureissa rintojen muotoa ja kokoa pidetäänkin tärkeänä viehätysvoiman merkkinä.

Näin on erityisesti länsimaissa. Toisin kuin naiset yleisesti luulevat, miehet pitävät harvoin hyvin suurista rinnoista. Suuret ja riippuvat rinnat viestivät miehelle sitä, että nainen on jo mahdollisesti imettänyt ja lähestymässä keski-ikää.

Nainen on siis ohittanut hedelmällisimmän kautensa, joka on 20–30 ikävuoden välillä. Tosin Fordin ja Beachin mukaan Afrikassa asuvat azandet ja gandat pitävät riippuvia rintoja seksuaalisesti erittäin viehättävinä. Joissakin kulttuureissa naisen isoja rintoja pidetään uhkaavina. Esimerkkiä ei tarvitse etsiä Italiaa pidemmältä. Psykologi Raffaele Morellin vuonna tekemä tutkimus osoittaa, että 65 prosenttia italialaisista miehistä tuntee olonsa epämukavaksi isorintaisen naisen läheisyydessä.

Suurin osa tutkimukseen osallistuneista miehestä pitää enemmän keskikokoisista rinnoista. Illinoisin yliopiston psykologit tutkivat luvulla muun muassa, minkälaiset miehet pitävät suuresta tai pienestä povesta.

Voi olla, että tutkimustulokset ovat jo hiukan vanhentuneet, mutta niissä on silti yllättäviä ja hauskojakin lopputuloksia. Tutkimuksen mukaan miehet, jotka pitävät isorintaisista naisista, riehaantuvat helposti. He ovat luonteeltaan hauskoja ja heistä tulee helposti seuran keskipiste.

He viihtyvät erittäin hyvin naisseurassa. He harrastavat urheilua, ovat itsevarmoja, polttavat, juovat ja rällästävät. Heidän ongelmansa on se, että heiltä puuttuu usein luonteenlujuus ja kestävyys. Mitä ihastuneempi mies on suuriin rintoihin, sitä harvemmin hän on korkeasti koulutettu. Pienirintaisista naisista pitävät miehet eivät yleensä juo tai polta.

Heillä on yleensä vankat mielipiteet eri asioista, mutta he masentuvat hyvin helposti. He ovat usein kotoisin varakkaista perheistä, mutta heiltä puuttuu kunnianhimo. Vartalomalli Hoikka vartalo on ollut länsimaissa muotia vasta luvulta lähtien. Sitä ennen ihannenainen oli naisellisen muodokas esimerkkinä mainittakoon vaikkapa Marilyn Monroe. Suomalaisten tekemän tutkimuksen mukaan vielä luvulla naisihanne oli pitkälti samanlainen kuin vuotta aikaisemmin.

Twiggyn myötä alettiin ihannoida yhä laihempia naisia, ja tämä suuntaus kärjistyi luvulla, jolloin rasvaa alettiin pitää erityisen paheksuttavana ja äärimmäisen epäterveellisenä. Ihanteen ruumiillistumana oli Calvin Kleinin mainoksissa poseerannut Kate Moss – nainen, jolla ei ollut lainkaan ylimääräistä rasvaa mutta ei myöskään naisellisia muotoja. Kuitenkin vain harvat miehet pitävät androgyynisistä naisista, ja nyt onkin jälleen havaittavissa, että muodokkaat naiset ovat hiljalleen palaamassa muotiin.

Naisen vartalossa seksikkyyden kannalta tärkeä mitta on vyötärön ja lantion välinen suhde vyötärön ympärys mitataan kaksi senttimetriä navan yläpuolelta ja lantiomitta lantion leveimmältä kohdalta. Professori Devendra Singhin mukaan premenopausaalisen naisen ihannesuhde on 0,67–0, Farmareissa yleisesti käytetyn tuumamitoituksen mukaan vyötärökoko on tuolloin 24–28 tuumaa ja lantion koko on vastaavasti 36 tuumaa.

Mikäli lantion tuumakoko on 40, vyötärökoko voi olla 27–31 tuumaa. Singhin mukaan tuo suhde on kertonut miehelle kautta aikain, että nainen on hedelmällinen sekä fyysisesti terve. Tutkimukset ovat osoittaneet kyseisen väittämän todeksi. Pyöreät pakarat Naisen pyöreät pakarat ovat miehelle voimakas eroottinen signaali.

Pakarat kiehtovat miehiä sekä ulkonäkönsä että liikkeensä vuoksi. Naisten pakarat ovat leveämmät ja pyöreämmät kuin miesten pakarat. Tämä johtuu naisen lantiorenkaan koosta sekä pakaroiden tiheämmästä rasvakudoksesta. Syy näihin eroavaisuuksiin miehen ja naisen välillä on se, että nainen synnyttää. Lisäksi naisen liikkuessa pakarat liikkuvat voimakkaasti, toisin kuin miehillä.

Tämä johtuu siitä, että naisen kävellessä lantio pyörähtää ja keinahtaa taaksepäin. Tämä saa aikaan naisen takamuksen keinunnan, joka ei siis ole tarkoituksellisesti tuotettua. Tosin nainen voi sitä kyllä tietoisesti liioitella. Millaisia pakaroita miehet sitten pitävät seksikkäimpinä? Toiset pitävät kiinteistä ja pyöreistä, toiset taas leveistä ja pehmeistä – makuja on monia.

Varmaa kuitenkin on se, että miehet pitävät naisten pakaroista, kunhan ne ovat pyöreät. Latteat pakarat eivät näytä miehistä kovinkaan kiihottavilta. Edellä mainitun Illinoisissa tehdyn tutkimuksen mukaan miehet, jotka pitävät pyöreästä ja suuresta takamuksesta, ovat järjestelmällisiä ja korrekteja. Usein he työskentelevät virastoissa ja konttoreissa. He ovat hyvin tunteellisia ja seurallisesti muista riippuvaisia. Miehet, joita viehättävät pienet takamukset, eivät yleensä tunne syyllisyyttä.

He ovat erittäin työteliäitä. Heitä ei kiinnosta aktiiviurheilu eikä itsensä esille tuominen. Säihkyvät sääret Myös jaloilla on huomattava seksuaalinen merkitys. Kuten edellä olevasta luettelosta voimme huomata, jalat jäävät vain muutaman prosentin jälkeen rinnoista. Naiset ovatkin osanneet hyödyntää jalkojen eroottista vetovoimaa miesten kiihottamisessa. Esimerkiksi luvulla muotiin tullut minihame on muodikas vuodesta toiseen ja saa aina miesten päät pyörälle.

Tämän todistavat jokavuotiset kolaritilastot, joissa miehen keskittyminen on hetkeksi herpaantunut minihameisen naisen vuoksi. Pitkät jalat koetaan Bottingien mukaan seksikkäiksi, koska ne ovat sukukypsyyden merkki luuston pituuskasvu loppuu naisilla kasvulevyn luuduttua alle vuotiaana. Toisaalta pitkät jalat kiehtovat miehiä puhtaasti niiden visuaalisten ominaisuuksien vuoksi. Naisten pitkät jalat ovat linjakkaat ja sulavakaarteiset. Miesten jalat ovat huomattavasti kulmikkaammat. Väitetään myös, että mitä enemmän naisen jalkaparista näkyy, sitä helpompi miehen on kuvitella niiden yhtymäkohta.

Mielenkiintoista on, että englantilaisen tutkimuksen mukaan miehet kuitenkin suosivat parinvalinnassa lyhyitä naisia. Tutkija Daniel Nettlen mukaan tarkkaa syytä tähän ei vielä tiedetä. Kyseisen tutkimuksen mukaan naiset vastaavasti suosivat pitkiä miehiä.

Tutkimukseen osallistui noin 10 englantilaista miestä ja naista. Illinoisin tutkimuksen perusteella lyhytsäärisistä naisista pitävät miehet ovat useimmiten seuranhaluisia ja pitävät siitä, että muut tarvitsevat heidän apuaan.

He ovat avuliaita mutta epävakaita. Useimmat heistä polttavat, mutta harvat heistä juovat. Miehet, joita viehättävät pitkäsääriset naiset, ovat pidättyväisiä ja kohteliaita. He ovat usein taitavia liikemiehiä, hienotunteisia, mutta suuremmassa seurueessa hyvin estyneitä. Useimmat heistä ovat täysin raittiita eivätkä polta tupakkaa. Kumppanin kauneus on ollut haluttu ominaisuus pitkälti siksi, että se kertoo tämän hyvistä geeneistä sekä terveydentilasta.

Kauneus kiehtoo toki myös esteettisten syiden vuoksi. Kumppanin kauneudella on kuitenkin oma varjopuolensa – tutkimusten mukaan kauniit ihmiset ovat nimittäin uskottomampia kuin muut. Evoluutiopsykologit huomauttavat myös, että persoonallisuus, äly, huumorintaju sekä charmi ovat ominaisuuksia, joilla on erittäin suuri merkitys kumppaninvalinnassa. Myös feromonit vaikuttavat oletettua enemmän miehen ja naisen väliseen kanssakäymiseen. Miehet pystyvät esimerkiksi haistamaan koska naiset ovat hedelmällisimmillään.

Tämä on tullut hiljattain esille Randy Thornhillin ja Devendra Singhin tekemissä tutkimuksissa. Kaikille siis löytyy se oma rakkaansa. Naisten seksuaaliset tyylit Lauantai Naisten seksuaalisuudesta on asiantuntijoiden mukaan löydettävissä neljä erilaista tyyliä.

Mihin ryhmään sinä kuulut? Sarah Litvinoff on englantilainen kirjailija, joka on kirjoittanut useita kirjoja sekä artikkeleita yhteistyössä seksuaaliterapeuttien ja seksologien kanssa. Litvinoff on muun muassa kirjoittanut kirjan Sexual Styles, jossa hän tuo mielenkiintoisesti esille teorian siitä, että jokaisella meistä on oma seksuaalinen persoonamme, jonka kautta ilmaisemme seksuaalisuuttamme.

Samalla tavoin kuin meidät voidaan jakaa melankolisiin vesi , flegmaattisiin maa , sangviinisiin ilma ja koleerisiin tuli persoonallisuuksiin, voidaan meidät luokitella myös seksuaalisuuden mukaan.

Litvinoff jakaakin ihmiset romanttisiin tuli , tunteellisiin vesi , aistillisiin maa ja mielikuvituksellisiin ilma seksuaalipersooniin ja näiden välimuotoihin. Seuraavassa hänen kuvaamansa päätyypit. Romanttinen nainen Litvinoffin mukaan romanttisen naisen ympärillä leijuu oikea seksuaalisuuden aura, riippumatta siitä haluaako hän todellisuudessa seksiä vai ei. Tämä aiheuttaa miehille sen harhakuvan, että kyseinen nainen on aina seksuaalisesti halukas. Romanttisen naisen kannalta seksi on silloin parhainta, kun hän on erittäin rakastunut.

Kyseinen nainen näyttää tuolloin myös säteilevältä ulospäin: Tuore rakkaus saa romanttisen naisen helposti kiihottumaan ja haluamaan seksiä enemmän kuin koskaan muulloin. Toki kaikki naiset ovat tältä osin samankaltaisia, mutta juuri romanttisella naisella nämä seikat korostuvat.

Tässä piilee myös romanttisen naisen seksuaalisen haluttomuuden ydin. Rakastumisen jälkeen seksi on hänelle vähemmän merkityksellistä ja kiehtovaa, koska kaikki rakkauden huuman aiheuttama kiihko on kadonnut. Mikäli romanttisen naisen libido on matala, hän saattaa menettää kiinnostuksensa seksiin lähes täysin ja kumppanin ehdotukset yhdynnästä voivat jopa raivostuttaa häntä. Ikävä puoli on se, että Litvinoffin mukaan romanttisen naisen kokema seksuaalinen nautinto miehen kanssa ei enää koskaan tule olemaan samaa kuin suhteen alussa.

Oikein toimimalla mies voi kuitenkin tehdä naiselle seksistä lähes yhtä miellyttävän kokemuksen kuin aiemmin. Romanttinen nainen pitää siitä, että hänet huomataan. Hän kaipaa helliä ja kauniita sanoja, kukkia ja lahjoja.

Romanttinen nainen kaipaa oikean ympäristön syttyäkseen. Hempeä musiikki, tunnelmavalaistus ja yhteinen illallinen saavat aikaan ihmeitä. Romanttisen naisen täytyy myös tuntea, että hän näyttää kauniilta ja haluttavalta. Romanttisen naisen saattaa olla vaikea saada orgasmia, koska hänen täytyy tuntea olonsa todella varmaksi pystyäkseen nauttimaan täysin seksistä. Romanttinen nainen ei yleensä innostu seksistä, jonka hän kokee likaiseksi.

Hän rakastelee harvoin kuukautisten aikana, vaikka tuntisikin seksuaalista halukkuutta. Miehen on myös turha odottaa suuseksiä romanttiselta naiselta.

Jotkut romanttiset naiset pitävät sukupuolielimiä jopa rumina ja naurettavan näköisinä. Romanttinen nainen haluaa näyttää hyvältä, mutta hän haluaa, että myös mies näkee vaivaa oman ulkonäkönsä suhteen. Romanttisella naisella on myös oma tapansa flirttailla vieraiden miesten kanssa.

Hän tekee tämän saadakseen oman miehensä mustasukkaiseksi. Tällä tavoin nainen huomaa, että mies välittää yhä hänestä ja haluaa häntä. Toisaalta mikäli mies tekee romanttisen naisen mustasukkaiseksi, pyrkii tämä valloittamaan miehensä takaisin.

Tähän valloitukseen saattaa kuulua myös hetkellisesti kohonnut seksuaalinen halukkuus. Miehen täytyy siis huomioida romanttinen nainen ja tämän kauneus. Hitaasti hyväilemällä ja lempeitä sanoja kuiskuttelemalla romanttinen nainen syttyy seksiin, vaikka parisuhde olisi kestänyt pitkäänkin. Miehen täytyy kuitenkin saada romanttinen nainen rakastumaan itseensä aina uudelleen, mikäli hän haluaa, että naisessa on vielä suhteen alkuaikojen glamouria ja seksuaalista halukkuutta.

Tunteet vaikuttavat toki kaikkien muidenkin seksuaalipersoonien seksielämään, mutta tunteellisen naisen kohdalla ne vaikuttavat erityisesti hänen tapaansa rakastella. Tuntiessaan voimakasta hellää rakkautta pariaan kohtaan tämä nainen haluaa rakastella hellästi, sensuellisti ja hyvin hitaasti.

Mikäli tunteellista naista kiehtoo miehinen voima, hän haluaa, että mies dominoi häntä, hurmaa hänet hellästi tai peräti hiukan kovakouraisestikin. Seksiä harrastaakseen täytyy tunteellisen naisen kuitenkin tuntea parinsa todella hyvin ja luottaa tähän. Tämän naisen mielestä nimittäin jokainen seksiin liittyvä aspekti on merkitsevä.

Jopa vaatteiden riisuminen on hänelle tärkeä askel. Tunteellinen nainen myös avautuu miehelle henkisesti paljastaen voimakkaasti tunteensa. Tämän vuoksi hän ei halua harrastaa yhden illan suhteita, koska pelkää haavoittuvansa. Tunteellisella naisella täytyy olla oikea tunnetila, jotta hän voisi nauttia täysin siemauksin seksistä. Aistikkaan naisen tavoin hän kaipaa paljon fyysistä huomiota, kuten halailua, suutelemista ja kainaloon käpertymistä.

Jotkut tunteelliset naiset kiihottuvat kovasti parin välisestä pikku riidasta. Osa naisista onkin sanonut, että seksi riidan päätteeksi maistuu parhaimmalle. Toisaalta tässä täytyy huomata, että kaikki tunteelliset naiset eivät allekirjoita tätä lausumaa. Osalle riita nimittäin on suurin haluttomuuden aiheuttaja. Tunteelliselle naiselle seksi on monasti tapa nähdä miehen sydämeen. Sängyssä mies on aidoimmillaan ja näyttää, mitä hän todella tuntee naista kohtaan.

Toisaalta tunteellinen nainen haluaa myös nähdä, kuinka paljon mies häntä haluaa. Tämän vuoksi hän harvoin tekee itse ehdotusta rakastelutuokiosta.

Tunteellinen nainen on erittäin herkkä ympäristön vaikutuksille. Stressi, jännitystilat yleensä ja huolet karkottavat varmasti tämän naisen seksuaalisen halukkuuden. Rakkauden kaikkoaminen suhteesta vie pohjan tunteellisen naisen halukkuudelta.

Seksi ilman lämmintä ihmissuhdetta on hyödytöntä. Seksuaalisen minän hyväksyminen saattaa olla tunteelliselle naiselle vaikeaa. Oma seksuaalinen halukkuus ja taustalla olevat normit voivat johtaa henkisiin ristiriitatilanteisiin, jotka lopulta aiheuttavat seksuaalisen haluttomuuden. Terapialla voidaan kuitenkin selvitellä tilannetta. Aistikas nainen Aistikkaan naisen keho kaipaa koskettelua ja halailua.

Hänellä on hyvin herkät hermopäätteet, jotka aistivat pienimmänkin hyväilyn. Aistikkaan naisen miehen pitää olla kiinnostunut tutkimaan tämän naisen kehon kaikkia kohtia ja käyttää aikaa herkkien kohtien hyväilyyn.

Toisin kuin romanttinen nainen, aistikas nainen pitää kehon omasta tuoksusta. Hän pitää rakastelun jälkeisestä hikisen kehon tuoksusta eikä mene välittömästi suihkuun, kuten romanttinen nainen tekee.

Mikäli aistikas nainen rakastaa miehensä vartaloa, hän haluaa tutkia sen jokaisenkin pienen yksityiskohdan ja nuolla miehen hiestä kimmeltävää vartaloa.

Tämä nainen ei romanttisen naisen tavoin kaipaa tunnelmavalaistusta ja herkkää musiikkia. Aistikas nainen ei syty seksuaalisesti mitenkään erityisesti kukista ja lahjoista, toisin kuin romanttinen nainen.

Hän toki pitää näistä huomionosoituksista, mutta kiihkeä suudelma ja niskaa hyväilevät sormet ajavat paremmin asiansa. Aistikas nainen ei varsinaisesti aina kaipaa yhdyntää tai ainakaan orgasmia. Mikäli mies osaa hyväillä hänen kehoaan oikein, kehon hermopäätteiden kihelmöivät aistimukset riittävät antamaan tälle naiselle niin suuria väristyksiä, että ne saattavat tuntua jopa paremmalta kuin yhdynnän aikaiset tuntemukset. Yleensä aistikas nainen pitää myös suuseksistä.

Tämä koskee myös sen antamista. Eräät aistikkaat naiset voivat vaikuttaa erittäin seksuaalisilta mutta olla silti hyvin pidättyväisiä. Nämä naiset kaipaavat läheisyyttä ja hyväilyä muiden aistikkaiden naisten tapaan. Heidän vartalonsa voi ilmaista voimakkaita kiihottumisen merkkejä, kuten ihon punertumista, mutta silti he eivät välttämättä halua seksiä vaan lisää koskettelua.

Varsinaista seksuaalista haluttomuutta aistikkaalla naisella voi esiintyä silloin, kun mies ei ole hänen mielestään koskaan oikeastaan osannut kosketella häntä oikein. Tai sitten mies ei ole antanut aistikkaan naisen tarpeeksi nauttia koskettelusta ja kiihottua äärimmilleen. Aistikas nainen kaipaa jatkuvaa koskettelua, suutelua ja halailua.

Mikäli aistikas nainen jää vaille kaipaamansa kosketusta, hänen automaattinen puolustusjärjestelmänsä saattaa laueta ja hän sulkeutuu fyysisesti. Tällä tavoin hän pyrkii poistamaan itseltään kosketuksen kaipuun. Ongelmana tässä on se, että miehen halutessa seksiä naisen on vaikea saada seksuaalinen minänsä jälleen toimimaan.

Aistikkaan naisen haluttomuus on kuitenkin korjattavissa melko helposti. Litvinoffin mukaan tällaisen naisen seksuaalisuus saadaan heräämään, jos mies vain kiinnittää tarpeeksi huomiota naisen hyväilyyn. Naisen seksuaalisen halukkuuden voi tuoda takaisin myös niin yksinkertainen seikka kuin urheilu. Urheilun aiheuttama adrenaliinipiikki stimuloi naisen kehoa ja voi herättää hermojen aistikkuuden jälleen unestaan.

Myös lekottelu hiekkarannalla auringon hyväillessä säteillään naisen vartaloa voi riittää haluttomuuden karkottamiseksi. Mielikuvituksellinen nainen istikkaalle naiselle tärkein osa seksuaalista nautintoa on hänen kehonsa hermopäätteiden kautta välittyvät aistituntemukset. Mielikuvituksellisen naisen kohdalla voidaan sanoa, että hänen aivonsa välittävät suurimmat nautinnon tuntemukset.

Mikäli yleistyksiä voidaan tehdä, mielikuvituksellisesta naisesta voidaan sanoa, että hän haluaa kokeilla kaikkea, mikä seksiin liittyy. Tämä nainen tyytyy harvoin samaan rakasteluasentoon. Erilaiset eroottisten kauppojen hyllyiltä löytyvät aikuisten leikkikalut voivat olla kivoja piristeitä. Myös seksin eri kirjo kannattaa käydä läpi suuseksistä roolileikkeihin.

Mielikuvituksellisen naisen ero toisiin seksuaalipersooniin on se, että muut naiset haluavat toistaa sitä, mikä on tuntunut hyvältä ja mukavalta, mutta tämä nainen haluaa aina kokea uutta. Sama kaava tuntuu rutiinilta ja tappaa hänen halukkuutensa. Erilaiset fantasiat ovat tärkeässä roolissa tällaisen naisen elämässä.

Seksuaalisesti hillitymmät mielikuvitukselliset naiset toteuttavat fantasiansa vain unelmissaan. Osa näistä naisista pitää kovasti pornografiasta, koska se ruokkii heidän mielikuvitustaan ja antaa heille uusia ideoita.

Suurin mielikuvituksellisen naisen haluttomuuden aiheuttaja on ehdottomasti kyllästyminen samanlaisena toistuvaan seksiin. Mikäli nainen on mielestään jo kokenut kaiken mahdollisen seksin saralta, hän saattaa siirtyä harrastamaan selibaattia. Miksi vaivautua seksiin, jos se ei tarjoa mitään uutta.

Osa vakituisen partnerin tarjoamaan seksiin kyllästyneistä naisista siirtyy hakemaan uusia värinöitä parisuhteen ulkopuolisista suhteista. Litvinoffin mukaan mielikuvituksellinen nainen saa erittäin hyvän vasteen terapiasta varsinkin, jos haluttomuuden syynä on aikaisempien seksuaalikokemusten takia syntyneet traumat. Lisäksi hyvän tietopankin erilaisista seksileikeistä omaava terapeutti palauttaa varmasti tämän naisen mielenkiinnon seksiin. Onko homoseksuaalisuus syntiä ja tarttuva tauti?

Ympäri maailmaa on jälleen järjestetty Gay Pride -paraateja. Esimerkiksi Helsingin Kaivopuiston puistojuhlaan osallistui heinäkuussa arviolta 3 ihmistä. Kaikki eivät kuitenkaan seksuaalisia vähemmistöjä sulata. Uskonnolliset fanaatikot häiritsivät Kaivopuiston puistojuhlaa ja Virossa järjestettyä paraatia vastaan hyökkäsi joukko kivin ja kepein varustautuneita miehiä, jotka yrittivät kitkeä homouden ikeen pois marssijoista. Myös Yhdysvalloissa homoseksuaalit ovat joutuneet entistä ahtaamalle, sillä kansalaisten asennoituminen homoja kohtaan on selvästi muuttunut negatiivisempaan suuntaan.

Eräänä syynä on varmasti se, että presidentti George W. Bush sekä kuvernööri Arnold Schwarzenegger ovat ilmaisseet suoraan, etteivät he hyväksy homoseksuaalisuutta. Homot siis saavat armeijasta kenkää eivätkä siten kelpaa edes tykinruoaksi.

Saudi-Arabiassa ja Iranissa homoseksuaalisuudesta seuraa peräti kuolemantuomio. Onko homous siis synti, joka pitää poistaa vaikka väkivallan keinoin? Tarttuuko homous kuten spitaalitauti eli pitäisikö homot eristää mahdollisimman kauas meistä heteroista?

Vai emmekö me heterot yksinkertaisesti tiedä, mitä homous on? Tämä kolmiosainen artikkelisarja valistaa teitä miesten homoseksuaalisuudesta. Vain tieto poistaa turhia ennakkoluuloja. Termi homoseksuaalisuus on kuitenkin peräisin vasta vuodelta , jolloin unkarilainen kirjailija Karl Maria Kertbeny käytti sitä.

Termi gay on huomattavasti vanhempaa perua ja pohjautuu vanhaan provencelaiseen sanaan gai. Homoseksuaalisuuden määritelmänä pidetään henkilön taipumusta ja kykyä rakastua sekä rakentaa eroottisia tunnesiteitä samaa sukupuolta olevaan ihmiseen. Homoseksuaalisuudessa on siten kyse kokonaisvaltaisesta tunnesuhteesta eikä pelkästään seksipartnerin valinnasta!

Homoseksuaalisuutta käsittelevässä julkisessa keskustelussa seksualiteetti korostuu usein liikaa. Ihmisen seksuaalisuuteen liittyviä hormonitoimintoja tutkineen John Moneyn mukaan ihminen tuntee seksuaalista kiintymystä rakastamaansa henkilöön, oli tämän sukupuoli sitten mikä tahansa.

Homo- ja heteroseksuaalisuuden ero voi siten olla kuin veteen piirretty viiva. Homoseksuaalista käyttäytymistä voi esiintyä ilman homoseksuaalista identiteettiä esimerkiksi olosuhteissa, joissa vastakkaisen sukupuolen edustajia ei ole lainkaan läsnä, tai pelkästä kokeilunhalusta.

Johann Wolfgang von Goethe – kirjoitti aikoinaan, että homoseksuaalisuus on yhtä vanhaa kuin ihmiskunta ja sen vuoksi sitä voi pitää luonnollisena. Homoseksuaalisuutta on todellakin esiintynyt aikojen alusta lähtien sekä ihmisillä että eläimillä. Vuoden jälkeen homoseksuaalisuus ei ole ollut Suomessa enää rangaistava teko. Vuonna Amerikan psykiatrinen järjestö päätti, että homoseksuaalisuus ei enää ole psykiatrinen häiriötila.

Homoseksuaalisuus poistui kansainvälisestä DSM-luokituksesta mielenterveyshäiriöiden diagnostinen ja tilastollinen ohjeisto vuonna Homoseksuaalisuus poistettiin suomalaisesta tautiluokituksesta vuonna Kansainvälisestä tautiluokituksesta ICD homoseksuaalisuus poistui kuitenkin vasta vuonna Laki samaa sukupuolta olevien henkilöiden parisuhteen rekisteröimiseksi astui voimaan vuoden maaliskuussa.

Raamattu ja homot Monesti homoseksuaalisuuden vastustajat vetoavat Raamatun sanaan. Raamatusta löytyykin lauseita, jotka kieltävät homoseksuaalisuuden. Itse asiassa homoseksuaalisuudesta tuli synti vasta kristinuskon leviämisen myötä. Kristinuskon negatiivinen kanta homoseksuaalisuuteen ilmenee ehkä parhaiten Kolmannen Mooseksen kirjan siveellisyyssäädöksistä sekä rangaistusmääräyksistä: Näin ainakin mainitaan käskyssä numero viisi.

Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan. Raamatun perusteella homous on siis syntiä. Saattaa tosin olla, että Raamatussa esiintyvä negatiivinen suhtautuminen miesten väliseen homoseksuaaliseen kanssakäymiseen perustuu ajatukseen, että miesten ei pidä tuhlata arvokasta siemennestettä.

Tuolloin nimittäin oletettiin, että siemennestettä on miehessä vain rajallinen määrä. Naisten välistä seksuaalista kanssakäymistä ei Raamatussa ole tuomittu yhtä ankarasti. Nykyinen paavi Benedict XVI on ilmoittanut, että homot eivät saa toimia pappina. Huolimatta siitä, että erityisesti katolisen kirkon kanta homoutta kohtaan on hyvinkin negatiivinen, löytyy kirkon korkeimmalta maalliselta asemalta henkilöitä joilla oli homoeroottisia suhteita miesten kanssa.

Yhdysvalloissa katolisen seminaarin johtaja Donald Cozzens esitti arvion, että 60 prosentti yhdysvaltalaisista katolisista papeista on homoseksuaaleja. Mitä tähänkin sitten sanoisi? Homot ovat naismaisia Yleinen stereotypia homoseksuaaleista on se, että he ovat hyvin naismaisia.

Tutkimusten perusteella on kuitenkin hyvin vähän sellaisia homoseksuaalimiehiä, joiden käyttäytyminen on jotenkin naismaista. Vastaavasti sellaisia miehiä, jotka ovat hyvinkin maskuliinisia tai muuten käyttäytyvät kuin heteromiehet, on hyvin paljon.

Harvardin lääketieteellisessä koulussa kehitettiin arviointitaulukko, jonka mukaan miehen naismaista käytöstä voidaan arvioida. Arvioinnissa käytetään seuraavia pääkohtia: Puhuuko mies korkealla äänellä pysyvästi korkealla vai tilapäisesti falsetissa?

Häviääkö ääni lauseen keskellä vai päissä? Käyttääkö mies substantiiveista eriskummallisia deminutiivimuotoja vähennyssanoja, jotka ovat usein tyyliltään hyväileviä?

Käveleekö mies pienin, sipsuttelevin askelin? Hankaako hänen reitensä toisiaan vasten kävelyn aikana? Pyöriikö miehen takapuoli kävelyn aikana ylös-alas? Ristiikö mies jalkansa istuessaan sekä polvista että nilkoista? Onko hänen ranteensa veltot? Pitääkö mies käsiään patsasmaisessa asennossa? Nyrpistääkö mies huuliaan puhuessaan? Nyrpistääkö mies huuliaan kun hän ei puhu? Kasvojen yläosa ja silmät Välttääkö hän katsomasta haastattelijaa? Kohoavatko miehen kulmakarvat mielialan korostamiseksi.

Hyväileekö mies itseään kohtaan kuuluvat kasvojen, pään tai viiksien sively? Mitä useamman kerran mies vastaa kyllä, sitä naismaisemmaksi hänet katsotaan.

Ketä moinen arviointi sitten lopulta viimein palvelee? Ainoa ilo tästä luettelosta taitaa olla se, että työpäivä kuluu rattoisasti, kun tarkastelee työpaikan kaikki miehet läpi. Osa II Tämä on toinen osa homoseksuaalisuutta käsittelevässä artikkelisarjassa. Tällä kertaa keskitytään siihen, mitä homofobia on ja kuinka homoseksuaaleja on pyritty hoitamaan eli käännyttämään heteroiksi.

Homofobia Useassa eri tutkimuksessa on tullut selvästi esille se merkittävä seikka, että miehet suhtautuvat homoseksuaaleihin huomattavasti negatiivisemmin kuin naiset. Tutkija Thompsonin mukaan homofobia homoseksuaalisuutta kohtaan tunnettu pelko ja vihamielisyys on avaintekijä neljänneksessä kaikista Uudessa Walesissa tehdyistä murhista, jotka ovat kohdistuneet täysin vieraaseen henkilöön.

Murhille on lisäksi ollut tyypillistä niiden raakuus. On myös havaittu, että homofobialla on syvä sosiaalinen merkitys. Useimmat homoseksuaaleja kohtaan kohdistuvat fyysiset hyökkäykset ovat teini-ikäisten tekemiä. Tutkija Greerin mukaan teinit pyrkivät tällä tavoin osoittamaan omalle yhteisölleen, kuinka ”machoja” he ovat. David Plummer selvitti homofobian ilmenemistä vuosina – ja havaitsi, että homofobisuus on tavallista miehille jo hyvin nuorella iällä.

Nuoret haukkuvat toisiaan homoiksi vielä edes ymmärtämättä sanan varsinaista merkitystä. Plummer havaitsikin, että kyseistä sanaa käytetään hyvin monessa eri tarkoituksessa. Etenkin nuoret miehet kokevat homo-sanan pahimpana mahdollisena loukkauksena.

Plummerin mukaan sanalla homo tarkoitetaan muun muassa nulikkaa, nynnyä, arkaa, pehmoa, hidasta fyysistä kehitystä, tyttömäistä käytöstä, erilaista, nörttiä, käytökseltään muista poikkeavaa, eristyneisyyttä ja henkilöä, joka ei toimi yleisten oletusten mukaan tai ei osallistu joukkuelajeihin sekä tietysti seksuaalista orientaatiota.

Homofobiaa esiintyy myös institutionaalisissa yhteyksissä. Useissa maissa homoseksuaaleilta on kielletty pääsy armeijaan ja ministeriön virkoihin. Homoseksuaaleilta on saatettu seksuaali-identiteetin vuoksi kieltää myös vaikkapa lainan saanti.

Yhä edelleen yllättävän monet ihmiset pitävät homoseksuaaleja sairaina ja perversseinä sekä pelkäävät, että homoseksuaalisuus on jotenkin tarttuvaa. Usein homofobia johtuu myös henkilön peloista omia homoseksuaalisia ajatuksiaan kohtaan. Homofobian vuoksi erityisesti nuorten homoseksuaalien on vaikea käsitellä omaa seksuaali-identiteettiään.

Oma erilaisuus aiheuttaa hämmennystä ja yhteiskunnan paine ahdistaa. Useissa tutkimuksissa on huomattu, että nuorista miespuoliset homoseksuaalit ovat kaikkein herkimpiä tekemään itsemurhan. Heteroiksi vaikka henki menisi Tutkija Bieber totesi luvulla: Se ei ole koskaan normaalia. Homoseksuaalisuus ei ole normaalin seksuaalikäyttäytymisen variaatio. Homoseksuaalisuuden hoidossa on käytetty jos jonkinlaisia menetelmiä. Amerikkalainen Graeme Hammond esitti vuonna , että reipas liikunta ja ulkoilu parantavat miehen homoseksuaalisuudesta.

Hänen mielestään paras liikuntamuoto oli polkupyöräily. Miehen piti pyöräillä usein ja aina totaaliseen väsymykseen saakka. Osittain tämä menetelmä varmasti vaikutti miehen seksuaalikäyttäytymiseen. Nykyisin nimittäin tiedetään, että runsas pyöräily aiheuttaa erektiohäiriötä. Jatkuva kiire heikentää hermojärjestelmää ja aiheuttaa seksuaalista kieroutumista.

Riittävä lepo oli tämän teorian mukaan erinomainen keino homoseksuaalisuuden poistamiseksi. Eräät lääkärit ovat ajatelleet, että mies paranee homoseksuaalisuudesta käyttämällä prostituoitujen palveluja. Saksalainen seksologi Albert Moll väitti parantaneensa muutaman potilaansa tällä tavoin. Natsi-Saksassa eräitä homoseksuaalisuuden vuoksi pidätettyjä vankeja pyrittiin parantamaan kyseisellä keinolla.

Kaikkia homoseksuaaleja ei siis heti viety eliminoitavaksi. Ruumiillisesti vahvoja vankeja pyrittiin ensin parantamaan. Homoseksuaalit joutuivat pitämään rinnassaan vaaleanpunaista kolmiota, jotta heidät pystyttiin erottamaan muista vangeista.

Lesbot taas merkittiin irtolaisuuteen viittaavalla mustalla kolmiolla. Heinrich Himmler rakennutti Flossenburgiin vuonna bordellin, jossa juutalais- ja romaninaiset joutuivat työskentelemään. Homoseksuaalit kävivät viikoittain tuossa bordellissa, jossa heidän suoriutumistaan tarkkailtiin. Mikäli mies kykeni sukupuoliyhdyntään naisen kanssa, kelpasi hän Dirlewangerin rangaistuspataljoonaan taistelemaan puna-armeijaa vastaan.

Toivottomat tapaukset joutuivat tuhoamisleireille Buchenwaldiin. Molemmissa tapauksissa lopputulos homoseksuaalin kannalta oli siis melkoisella varmuudella sama - kuolema. Homoseksuaalisuuden parantamisessa luovuttiin lopulta prostituoitujen käytöstä, koska ajateltiin, ettei mies voi ihailla ja haluta moista naista. Sen vuoksi siirryttiin suosittelemaan avioliittoa. Ajateltiin, että homoseksuaalien fobiat naisia kohtaan voidaan poistaa ainoastaan seksuaalisella kanssakäymisellä naisen kanssa.

Naisen tuli kuitenkin olla siveä. Sen vuoksi joitakin homoseksuaaleja lähes pakotettiin avioliittoon. Avioliiton ei kuitenkaan ole havaittu parantavan homoseksuaalisuutta. Kulissiavioliittoja toki esiintyy yhä edelleen ja niitä ovat suosineet erityisesti monet julkisuuden henkilöt. Sähköshokkeja, kemiallisia keinoja Homoseksuaalista käyttäytymistä on pyritty muuttamaan myös modifioimalla masturbaation aikaisia fantasioita. Miehiä kannustettiin masturboimaan normaalisti, mutta orgasmin lähestyessä heidän tuli ajatella naisia.

Apuna tässä käytettiin alastomia naisia esittäviä valokuvia. Tiedossa on yksi raportoitu tapaus, jossa mies ilmoitti ”päässeensä eroon” homoseksuaalisuudesta tämän keinon avulla. Sähköshokeilla ei ole hoidettu ainoastaan mielenterveysongelmista kärsiviä vaan myös homoseksuaaleja.

Miehille näytettiin alastomien miesten kuvia. Jos homoseksuaalit kokivat kuvat kiihottaviksi, saivat he sähköshokin. Mikäli jotain havaittavaa seksuaalista reaktiota tapahtui alastoman naisen kuvan kohdalla, jätettiin sähköshokki antamatta.

Homoeroottisia fantasioita pyrittiin poistamaan myös kemiallisin keinoin. Mikäli miehellä oli homoseksuaalisia fantasioita, joutui hän haistamaan erilaisia ammoniakkeja. Eräissä tapauksissa homoseksuaalit ovat joutuneet olemaan vuorokausiakin juomatta. Samalla heille on syötetty voimakkaita nesteenpoistajia, jotka ovat aiheuttaneet virtsaamisen tarvetta.

Nestettä heille on annettu vasta, kun miehet ovat kokeneet seksuaalista kiihottumista alastoman naisen kuvan nähdessään. Toisinaan homoseksuaalimiehiä on pyritty parantamaan hypnoosin avulla. Tulokset eivät kuitenkaan ole olleet kovinkaan hyviä. Mastersin ja Johnsonin menetelmä perustui kyllästyttämiseen.

Homoseksuaali joutui päivittäin kertomaan nauhalle puoli tuntia kestävän homoeroottisen fantasian. Tätä terapiaa kesti usean kuukauden ajan. Terapian tarkoituksena oli, että mies lopulta kyllästyisi fantasioihinsa ja ihmettelisi, mikä niissä häntä oikein on viehättänyt. On tapauksia, joissa uskonto on ”ratkaissut” homoseksuaalisuuden ongelman.

Tutkijat Pattison ja Pattison kertovat miehistä, jotka uskon avulla ovat vihdoin ymmärtäneet, että homoseksuaalisuus on moraalitonta ja syntistä. Tullessaan uskoon he ovat kasvaneet pois homoseksuaalisuudesta ja ryhtyneet heteroiksi. Eräässä vaiheessa hormoniterapia oli hyvin suosittu homoseksuaalisuuden ”parannusmuoto”. Myöhemmin siirryttiin testosteroniin ja estrogeeniin. Tutkija Karl Freund antoi miehille suonensisäisesti testosteronia näiden katsellessa heteroseksiä sisältäviä filmejä.

Miesten seksuaaliorientaatio ei muuttunut, mutta heidän seksuaalinen halukkuutensa lisääntyi. Epäonnistumiset testosteronin käytössä johtivat estrogeenin käyttöön. Britannian Rikostuomioistuin piti vuonna estrogeeniä jopa hyvänä vaihtoehtona kastraatiolle ja sterilisaatiolle. Sitä ennen homoseksuaalisuudesta tuomitut henkilöt oli yleensä kastroitu.

Tutkija Timothy Murphyn mukaan kuuluisin estrogeenihoitoon tuomittu henkilö on englantilainen matemaatikko Alan Turing. Turing oli sotasankari, sillä hän ratkaisi saksalaisten käyttämän salakielen Enigma. Turing oli lisäksi ensimmäisiä henkilöitä, jotka kehittivät tietokoneita. Hän joutui kuitenkin sodan jälkeen kiinni seksin harrastamisesta vuotiaan pojan kanssa.

Estrogeenihoito ei muuttanut Turingia heteroksi, mutta sai aikaan rintojen kasvua ja teki miehestä lopulta impotentin. Sittemmin Turing teki itsemurhan.

Erilaisia yhdistelmähoitojakin on kokeiltu. Seuraava tarina kuvastaa hyvin näiden hoitokeinojen kirjavuutta. Miehen korkean älykkyysosamäärän vuoksi häntä pyrittiin hoitamaan parhailla mahdollisilla keinoilla. Psykoterapian lisäksi häneen ruiskutettiin estrogeenipohjaista valmistetta.

Hoidon seurauksena miehestä tuli impotentti, mutta hänen kiinnostuksensa homoseksuaalista käyttäytymistä kohtaan kasvoi entisestään. Seuraavaksi mies suljettiin pimeään huoneeseen 30 tunnin ajaksi ilman ruokaa ja juomaa. Kahden tunnin välein häneen ruiskutettiin verisuonia laajentavaa lääkettä ja annettiin hiukan konjakkia.

Miehen alkaessa voida pahoin seinälle heijastettiin kuvia miehistä, ja samalla häntä pyydettiin kertomaan homoeroottisia fantasioita. Miehen oksentaessa terapeutti kertoi hänelle, että homoseksuaalisuus johtuu hänen isänsä epäonnistumisista. Vaikutukset ovat aivan eri mittaluokkaa. Pohjois-Korea ei enää kauaa kestä, mutta ikävä kyllä Paavi jatkaa ihmisten kiduttamista vielä pitkään.

On täysin järjetöntä, humanismi ja liberalisismisoopaa väittää että homoseksuaalisuus olisi lajien normaalia luonnonmukaista toimintaa! Mikähän on se kriteeri että ihminen voi joistain vaistovaraisesti elävistä luontokappaleista sanoa, että ne ovat muka "homoja"? Mielestäni se on loukkaus eläimiä kohtaan, jotka ovat jonkun luonnonoikun takia normaalista poikkeavia, eivätkä sitä itse edes tiedosta.

Se että ne eivät keskenään pysty lisääntymään, on jo sinällään selkeä todiste siitä, että se ei ole luonnonjärjestyksen mukainen ilmiö. Myös jos ihminen on itse hengeltänsä ns. Itse sitä vastoin sen kokeneena, voin vilpittömällä mielellä sanoa, ettei ole kyseessä minkäänlainen suggestio, vaan Jumalan Pyhän Hengen vaikutus, joka on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti, selitettiinpä sitä sitten milloin milläkin tavalla, niin tai näin, se on muuttumaton ja katoamaton voima joka vaikuttaa.

Oletko sinä ihan oikeasti sitä mieltä että "luonnonlakeihin" voisi kuulua sellainenkin asia,joka tarkoittaa sitä että laji ei voi lisääntyä??? Jopa evoluutioteoriakin kertoo sen että homoseksuaalisuus ei kuulu luonnonlakeihin, joiden tarkoitus on mm.

Olisi varmaankin syytä miettiä hyvinkin tarkkaan, mitä luonnonlaeilla oikein kuuluisi ymmärtää tarkoitettavan. Minä ainakin näen asian niin, että ne ovat se alkuperäinen suunnitelma, jonka mukaan kaiken pitäisi luonnossa mennä, jos ei siitä poiketa; käsittäen mm.

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena. Jos jumalaa tarkoitat, niin mikä sinä olet hänen "suunnitelmiaan" arvostelemaan? Mies ja nainen, kuten uros ja naaraskin, saavat luonnonjärjestyksen mukaan jälkeläisiä; tämä on selkeä osoitus siitä että näin on tarkoitettu luonnonjärjestyksen mukaan tapahtuvan.

En minä maininnut Jumalaa, mutta nyt kun otit Hänet puheeksi, niin kyllä, Häntä minäkin juuri tarkoitin, "suunnittelijaan" viitatessani. Varmaan jokainen ajatteleva ihminen ymmärtää, että se viisaus, joka on kaiken suunnitellut, sen JÄRJESTELMÄN, jonka luonnossa voimme nähdä, monia isoja ja pieniä osatekijöitä, jotka toimivat "kellon tarkasti", synkronoituna kaiken muun luonnossa olevan ja tapahtuvan kanssa, ei ole voinut tapahtua muuten kuin jonkun käsittämättömän ja yliluonnollisen tahon toimesta, -Jumalan.

Tuo on sellainen mielenkiintoinen asia suomenkieless. Sanalla usko on useita merkityksiä ja tuo uskonvataisuus on jotain ihan muuta kuin usko esimerkiksi jumalaan. Ihmiset tekevät paljon asioita "uskonvaraisesti" ja sille on hieno termi intuitiivisesti. Tätä on tutkittu sen verran ainakin, että on kuulemma parempi tehdä suuret hankinnat auto, asunto intuition pohjalta kuin järjen.

Järki tuo valintaan mukaan liikaa tietoa, josta iso osa on hyödytöntä. Ensivaikutelma on tässäkin se oikea. Alkuihastukselle on siis syynsä. Kristinuskon jumala on kyllä maalattu aika pahasti nurkkaan jos kaikkien "puolestapuhujien" vaatimat ominaisuudet ynnätään. No jos täällä maapollolla voisi, ainakin sen aikaa kun ihmiskunta on olemassa.

Olemme sen verta vinkeitä epeleitä ettei tylsistymään pääse ; Etåhän minua ainakaan loukannut. Kuolleet eivät lavertele niistä jutuista, koska ovat kuolleita. Ainoa "todistusaineisto" on kauan sitten kirjoitettu Kalevan tapainen satukirja. Joten voit pitää puheesi ikuisesta elämästä itselläsi, niillä ei ole mitään painoarvoa. Nimittäin että miksi on niin vaikea hyväksyä, että elämä loppuu. Noh mistäs minä mitään tiedän..

Eli tämä todistaa sen, että jos Jumala on olemassa, hän ei ilmoita asioiden tilasta millään lailla. Tai jos ilmoittaa, niin mitattavan todisteellisesti. Ihmisen aivot voivat tuottaa ihan mitä hyvänsä näkymiä ja kokemuksia. Siinä ei todellakaan ole mitään erityistä. On aivan ymmärrettävää, että kristityssä ympäristössä informaatiota tajuntaansa omaksunut ihminen heijastelee niitä myös näyissään, joita poikkeuksellisissa tietoisuudentiloissa toisinaan toisinaan koetaan.

Itselläni on tuo Tiibetiläinen kuolleiden kirja, joka perustuu perimätietoon ja ilmeisesti transsendenttisiin kokemuksiin. Ei siinä Jesuksesta ja jumalasta kerrota. Syy on varmaankin se, että Himalajan kulmilla on ihan erilaiset käsitykset ja kertomukset kuolemanjälkeisistä tapahtumista.

Kun nuo ateistitkin joskus saavat samoja katsella tuonpuoleisessa, vaikka heillä ei ole minkäänlaista opetusta koskaan ollut taivasasioista, tai helvetistä ja kumminkin he kin saavat vierailla siellä. Eräs minun hyvä tuttuni, ateisti kaikin puolin, sai käydä "saattajien " kanssa Raamatussa puhutussa Uudessa Jerusalemissa, kertoi käyneensä sellaisessa kaupungissa, joka oli vaktavan kaunis ja suuri.

Katsoipa mihin suuntaan tahansa, ylös,alas, sivuille. Ei osannut selittää enepää, koska sanat loppuivat sen kuvailemiseksi. Hänelle sanottiin, että täällä on uusi kotisi. Hän ei ollut koskaan kuullutkaan tällaisesta asiasta, eikä Raamatusta tiennyt yhtikäs mitään. Eikä kulkenut koskaan missään sellaisessa hengellisessä tilaisuudessa, jossa olisi voinut kuulla asiasta. Tajusin heti hänen kertomuksestaan, mistä oli kysymys. Tuli uskovaksi tuon reissun jälkeen.

Eikä hän ole ainoa ateisti, joka on esim. Näitä Taivaskokemuksia on aivan turhaa yrittää tehdä tyhjäksi joillain ontuvilla selityksillä. Tunsin aikoinani kotikyläläni ikäiseni miehen, joka kertoi myöskin samanlaisia asioita, kun ruumiista erotaan. Siis henkemme, tai sielu, miten vaan halutaan sanoa, joutuu ruumistamme eroon eri syistä, useimmiten lääketieteellisen kuoleman kautta, esim. Serkkuni koki juuri myöskin tuollaisen Taivasreissun, kun sydän pysähty leikkauksen aikana. Kertoi taivaaseen menotyylin, millaista siellä oli ja millainen oli keskustelu Kaikkivaltiaan kanssa.

Olempa tainnut ennemminkin sinulle kertoa saman? Joka tapauksessa, elämä ei pääty ruumiin kuolemaan, se on saletti se. Itse en tunne yhtään sellaista ihmistä. Vaikken usko keijuihin, niin olen nähnyt näyssä keijuja, joska olen lukenut ja nähnyt piirroskuvia niistä. Vain siinä tapauksessa, että ihminen ei ole todistettavasti koskaan kuullut kuvauksia taivaasta ja helvetistä, näkyjä on syytä pohtia vakavammin.

Uskontojen tarjoamat opetukset ovat aika yhteneväisiä, suurinta vahinkoa tuottaa toisesta uskonnosta provosoitunut ihminen. Ateismiakin on kunnioitettava, vaikka se poikkeaa Jumalan hylkäävänä aatesuuntana, mutta ateistitkin provosoituvat herkästi Ehkä Bahai-uskonto voisi olla kuitenkin vähiten vahingollisin, koska siinä kunnioitetaan eri uskontoja tasavertaisena ja uskotaan maailman yhdistyvän yhdeksi uskonnoksi.

Myös Jumalasta esitetään realistinen käsitys: Tämä voisi olla ateisteille hyvä tutkimuskohde. Suurimmat vahingot ja ihmishenkien turhat menetykset maailmanhistoriassa ovat aiheuttaneet nämä Jumalallisen Oikeassa Olevat Pyhät Totuuden Uskonno ja niiden toteuttajat. En nyt jaksa tässä alkaa - taas kerran - luettelemaan niitä tuhansia kristinuskon nimissä kokonaan sukupuuttoon tapettuja alkuasukas- ja intiaaniheimoja kaikilla mantereilla.

Paras intiaani kun on kuollut intiaani ja vielä enemmän, jos se on joku kristinuskosta tietämätön pakana, jolla ei mitään olemassaolon oikeutta edes ole, kun se kuuluu vain näille kristuksen valituille. Tapa, tapa, tapa ja tapa sekä joukkomurhaa sukupuuttoon asti on aina ollut se kristinuskon sanoma, jota kristityt ovat aina levittäneet kaikille mantereille.

Tuloksena noin miljoonaa kuollutta sekä lukemattomia kokonaan sukupuuttoon tuhottua eli ihan viimeistä naista ja pikkulasta myöten teurastettua kansaa ympäri maailman, Etelä-Amerikan tuhotuista kansoista Pohjois-Amerikan tuhottuihin intiaanikansoihin, Karibian saarten kokonaan kadonneisiin alkuperäiskansoihin tai Tasmanian kokonaan sukupuuttoon teurastettuun alkuperäisheimoon.

On aina yhtä kuvottavaa ja vahingollista ihmisoikeuksille, miten nämä Pyhät Jumalalliset Totuudet aina sivuuttavat ne ihan oikeat ihmisoikeudet, joissa ihmisillä olisi edes oikeus olla edes hengissä tai elää omaa elämäntapaansa ilman kristtyjen lupaa.

Kun kristittyjen mukaan mitään tuollaista lupaa ei kenelläkään voi olla, vaan heillä ja ainoastaan heillä on se Pyhä Jumalallinen Oikeus kertoa, ketkä saavat elää ja ketkä teurastetaan. Ja jos se Jumala ei nyt ihan heti teurastakaan, niin ei mitään hätää - kristityt kyllä hoitavat sen puolen ihan heti ja ilman viivytyksiä. Miten tämä liittyy millään tavalla minun aloitukseeni? Jos vertaat eri uskontoja keskenään, et voi ottaa joukkoon ateismia, koska se ei ole uskonto.

Täällä keskusteluissa on usein tehty sama virhe; kyselty ateismin aatteista jne. Se ei vaan nähtävästi mene jakeluun Haluankin nyt yrittää vääntää asian rautalangasta, esimerkin avulla: Liisa saa punaisia ja kutiavia näppyjä iholleen syödessään mansikoita. Sillä ei ole muita merkityksiä.

Se on yksi sana muiden joukossa. Kaikki Suomen allergikot EIVÄT ole vaaleahiuksisia, vääräsäärisiä, taiteellisesti lahjakkaita, moottoriurheilusta kiinnostuneita Heillä ei ole muuta yhteistä, kuin nämä punaiset ja kutiavat näpyt, jotka tulivat niistä herkullisista mansikoista Jumalan rauhantahtoiseen verkkoon kytkeytyminen synnyttää pääasiassa maltillisia ja rakkauden täyttämiä ihmisiä.

Ehtona on vain se, että Jumala saa tehdä puhdistavaa työtänsä ihmisen sisällä.. Jos hylkää jotain, on oletettava että hylkäämisen kohde on olemassa. Älköön siis käytettäkö "ateismi" -termiä tässä yhteydessä, kun et selvästikään puhu ateismista. Ja erinomainen esimerkki ateistista joka saarnaa. Otopa mies silimä kätteen ja kerro miten tuo postaus eroaa uskiksen saarna-postista. Mitenkään muuten kuin kannatettavan asian osalta. Haluaisin nyt kysyä sinulta: Onko mielestäsi ateistilla uskonpuute?

Jos itse olet uskova, kärsitkö jonkin puutteesta Tosin olet ehkä jotain saanut kokea Jumalasta? Sitä olen selittänyt kavereillenikin, kun ne ei meinaa millään uskoa että otsassani kasvaa iso kiimainen penis. En voi sitä todistaa, mutta tiedän toki olevani oikeassa. Eli iso kiimainen penis?

Yleensä ovat mokomat näkyviä mutta kun kaverit eivät usko, niin tämä lienee näkymätön? Mutta herttinen sentään onhan meillä tuntoaisti! Jaa ei rekisteröidy tuntoaistiinkaan? Eikä ole altis painovoimalle että voisi punnita? Mutta voihan sen huomata kun se Kyllä nyt vähän vaikuttaisi että määritelmä on virheellinen kun ei tunnu täyttävän noita perusoletuksia mokoma. Tai sitten puhutaan vertauskuvallisesti ja sinulla on mukavat kaverit tai vaadit itseltäsi liikoja ; Siitä määritelmästä vielä, ehkä se on iso kiimainen jumaluus joka esiintyy sinulle peniksenä mutta on muille mahdoton havaita.

D Uskonnon lisäämisestä omaan maailmankuvaan kannattaa mahdollisesti keskustella oman lääkärin kanssa joka saattaa joissain tapauksissa ehdottaa vaihtoehtoisia menetelmiä. Ainoa mikä merkkaa on se, että se nostaa minun itsetuntoani; jos muut ei sitä huomaa, se on niiltä pois. Meikäläisellekin on jonkin verran kerääntynyt noita uskistraumoja, jotka nostavat päätään silloin tällöin.

Keksin tähän turvallisen ratkaisun jota toteutan kun on tarve. Bastet uskonto perustuu laajalti kissojen palvomiseen, ja minulla on Bastet patsas jolle tarjoan välillä kermaa ja silakoita uhrilahjana, Bastet tykkää myös musiikista ja suitsukkeista.

Bastetia ei tarvitse pelätä, niinkauan kuin aurinko on taivaalla, Bastet on meihin tyytyväinen. Jos aurinko kuitenkin sattuu putoamaan, niin voimme olettaa että nyt meidän asiat on huonosti. Tämä on hyvin helppo uskonto toteuttaa käytännössä, eikä ole ketään kyttäämässä teenkö "syntiä". Kaikista uskonnoista on erilaisia versioita, enkä tunne kaikkia uskontoja kovin hyvin.

Esim Tao Te Chingiä lukiessa Taolaisuus vaikuttaa pelkältä hienostuneelta ajattelulta, mutta aina välillä kavahdan esivaltaa ja alamaisia käsittelevissä kohdissa. Niistä saattaisi halutessaan löytää jopa perusteluja demokratian hylkäämiselle ja mielivallallekin. Hindulaisuus korostaa väkivallattomuutta, mutta minulle koko uskonto on aika sekavaa. Hare Krsna porukka ei kovin vakuuta. Olin kerran seuraamassa heidän esittelytilaisuuttaan ja ainakin heidän kovaääninen renkutuksensa vahingoittaa kuuloelimiä.

Desibeleissä löytyi, vaikka istuin takapenkissä. Heidän hillitön sokerinkäyttönsä vaikuttaa jo kieroutuneelta, ja heidän 5 tunnin yöunilla ruokittu? Olen myös kuullut heidän tiukasta ryhmään kuulumisesta, joka vaikeuttaa jäsenten irtaantumista. Hekin väheksyvät muita uskontoja. Kr-heppu sanoi, että Buddha lähetettiin maan päälle ainoastaan vakiinnuttamaan väkivallatonta ruokavaliota, eli palvelemaan Veda-uskonnon tavoitteita.

Aika mitätöivä suhtautuminen toista uskontoa kohtaan. Kungfutselaisuutta en tunne kovin hyvin, enkä osaa sanoa siitä ainakaan mitään negatiivista. Buddhalaisuus on minulle jossain määrin tuttu ja olen mieltynyt sen väkivallattomuuteen ja kaikkien elävien olentojen kunnioittamiseen.

Buddhalaisuudestakin on kehittynyt erilaisia tulkintoja. Sikäli kun minä tunnen buddhalaisuutta, niin se kannustaa kasvamaan ihmisenä ja kunnioittaman kaikkia muita sekä kieltää kaikenlaisen väkivallan ja vääryyden. Näitä periaatteita ei tarvitse etsiskellä minkään barbaaristen ja väkivaltaisten kirjoitusten seasta, kuten raamatussa. Tuli vaan mieleen monien buddhalaisten alueiden ihmisten elämään liittyvät epäkohdat ja ongelmat.

Aiheuttaisko vaivattomaksi kevennetty versio buddhalaisuudesta välinpitämätöntä suhtautumista yhteiskunnassa ilmeneviin ongelmiin. Kristinusko ja islam ei kiinnosta minua niin paljon, että viitsisin ryhtyä pohtimaa niitä tarkemmin. Eiköhän niiden toistuvat sotkeentumiset väkivaltaisiin yhteyksiin kerro niistä jotain. Vaikka kummassakin porukassa on omat positiiviset ryhmänsä, niin kummankin uskonnon pyhistä kirjoituksista löytyy vaivatta perusteluja toisia eläviä olentoja vahingoittavalle toiminnalle.

Kaikki muut paitsi hare krishnat ovat demoneita jotka joutuvat helvettiin. Tosin näyttelevät hymyilevää naamaa lahjoitusten toivossa. Naisia pidetään ala-arvoisina olentoina, joilla on vain prostituutio mielessä. Täysi selibaatti, naimisiin menneet luopiot saavat harrastaa seksiä kerran kuukaudessa nauttimatta siitä, lapsenteko tarkoituksessa. Seksi korvataan sokerin ja voin syömisellä.

En oikein ymmärrä, mitä sellaisella negatiivisella asenteella kuvitellaan saavutettavan. Onhan siihenkin asenteeseen jokin syy olemassa. Esittelytilaisuudessa tarjotut rasvaiset sokerikökkärät ja ylimakea hillo olivat ihan hirveitä. Ei ole kummoista korviketta seksille. Tietysti ihmisen makuaisti voidaan turruttaa ja totuttaa mihin tahansa. Sokeripommin aiheuttama insuliinireaktio laskee dramaattisesti verensokeria ja aiheuttaa tarpeen korjata tilanteen, ja siitä alkaa makeanhimon kierre.

Eli se heidän sokerilla läträämisensä on oikeasti kieroutunutta puuhaa. Tarkoituksena on kuolla mahdollisimman nopeasti että pääsee krishnan omalle planeetalle vaikka ruohonkorreksi jonka päälle krishna astuu. Useat harekrishnat sairastuvatkin syöpään ja leukemiaan vuoden iässä ja menevät vrindavanaan kuolemaan että varmasti pääsevät krishnan planeetalle. Kyseessä on siis niin kaikesta kieltäytynyt uskonto kuin olla ja voi, eivät kyllä tapa muita uskovaisia onneksi.

Olin osallisena toimintaan n. Heille mitä käsität negatiivisena on positiivista. Kaiken aineellisen maailman elämän inhoaminen on oleellista. Kirjoja ja makeisia myyvät munkit eivät sinänsä tee sitä saadakseen rahaa, vaan he uskovat levittävänsä krishna-tietoisuutta, joka leviää tahdosta riippumatta kun ostaa kirjan ja vie sen kotiinsa.

Samoin syömällä harekrishna sapuskaa, he myhäilevät onnellisena, koska seuraavan elämän aikana, jossain vaiheessa sinusta tulee harekrishna ja omistat elämäsi krishnalle. Kaikki mitä he myyvät on ensiksi uhrattu alttarilla krishnalle.

Vastaa alkuperäiseen viestiin Uskonnon kunnioittaminen Rakkaat kristityt, osoitatteko te sitä kunioitusta ateismille jota toivotte omalle vakaumuksellenne osoitettavan? Käytä muuta kuin rekisteröityä käyttäjätunnustasi.